Mansikkainen vappusima Sun-Maidin rusinoilla

Kevään paras sima, kupliva mansikkasima

0 arviota

Kupliva mansikkasima on hurmaavan makuinen juoma, joka valmistuu helposti kotimaisista pakastemansikoista ja sitruunan mehusta. Mansikkasiman kruunaa Kalifornian auringon alla kasvaneet Sun-Maid-rusinat, tuoden juomalle juuri oikean vappufiiliksen.

Valmistusaika

Yhteensä: 60 min

Valmistusaineet

    Kuplivaan mansikkasimaan tarvitset::
  • 4 l vettä
  • 250 g taloussokeria
  • 250 g fariinisokeria
  • 500 g kotimaisia pakastemansikoita
  • 4 sitruunan mehu
  • 1/5 tl tuorehiivaa (pieni, herneenkokoinen pala)

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi ja pakastemansikat kattilassa. Lisää joukkoon sokerit ja puristetut sitruunan mehut.
  2. Sekoita ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva pieneen nestetilkkaan ja sekoita liemen joukkoon.
  3. Siirrä juoma puhtaaseen ämpäriin. Anna juoman käydä vuorokausi huoneenlämmössä kannen alla.
  4. Siivilöi juomasta mansikat pois ja pullota sima puhtaisiin lasipulloihin.
  5. Tiputa pulloihin rusinoita ja ripaus sokeria. Sulje korkit ja löyhää tarvittaessa paineen lisääntyessä.
  6. Valmista sima jääkaapissa. Valmistusaika on noin 5-7 päivää.
  7. Kun rusinat nousevat pintaan sima on valmista nautittavaksi.
  8. Säilytä valmis sima jääkaapissa ja nauti viikon kuluessa.
Jaa resepti
Arvostele
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.