Luumuvispipuuro
Luumuvispipuuro on mitä mainioin aamu- ja iltapala, joka saa makeutensa pienestä määrästä sokeria ja suuresta määrästä maukkaita ja hyvää tekeviä Sunsweet-luumuja. Tämä puuro tekee hyvää vatsalle ja piristää mieltä. Puuro on vegaaninen ja gluteeniton ja sen valmistuskin on varsin helppoa! Reseptin ja kuvat on meille tuottanut Sanna Hiltunen.
- gluteeniton
- vegaaninen
- Aamupalat ja brunssi
- Jälkiruoat
- Joulu
- Välipalat
Valmistusaineet
Luumuvispipuuro:
- 200g Sunsweet-luumuja
- 1 l vettä
- 1 dl karkea riisijauho
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 rkl sokeria
Valmistusohje
- Laita luumut ja vesi kattilaan. Kiehauta ja keitä noin 10 minuuttia kunnes luumut pehmenevät. Soseuta sauvasekoittimella tai blenderissä.
- Lisää karkeat riisijauhot, vaniljasokeri ja sokeri ja vispaa puuroa miedolla lämmöllä kunnes se alkaa sakenemaan (noin muutama minuutti). Sammuta liesi ja anna puuron jäähtyä täysin. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Vispaa kylmää puuroa käsivatkaimella kunnes saat kuohkeaa puuroa. Tarjoa esimerkiksi vaniljakastikeen kanssa.