Kolmen juuston rosmariinifoccaccia
Hungry Chef pizzajauhot taipuvat pizzataikinan lisäksi moneen muuhunkin. Kun rosmariinifocaccia kruunataan kolmella eri juustolla, saa helppo leipä juhlavamman sävyn.
Valmistusaineet
- 500 g Hungry Chef pizzajauhoa
- 5 g kuivahiivaa
- 3 dl n. 40 asteista vettä
- 5 g suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 dl parmesaaniraastetta
- 20 g vuohen gruyère-juustoa
- 75 g mozzarellaa
- 1-2 oksaa rosmariinia
Valmistusohje
- Sekoita tehosekoittimen kulhossa jauhot, kuivahiiva ja puolet vedestä.
- Vaivaa taikinaa taikinakoukulla tehosekoittimessa kunnes vesi on yhdistynyt jauhoihin ja lisää sitten loput vedet pienissä perissä.
- Ennen viimeistä vesierää lisää suola niin, että se liukenee veteen ja lopuksi öljy.
- Lopeta vaivaaminen kun taikina on sileää.
- Vaivaa taikinaa vielä käsin jauhotetulla työpöydällä kunnes se muodostaa pallon.
- Aseta taikina kulhoon, peitä ja anna nousta lämpimässä paikassa tunti.
- Öljyä noin 24 cm x 24 cm kokoinen uunipelti.
- Painele taikina tasaiseksi pellin pohjalle ja anna nousta vielä toinen tunti.
- Kohotuksen jälkeen painele sormin leipään reikiä, ripottele päälle parmesaaniraastetta, revi päälle mozzarellaa ja murusta pinnalle vuohen gruyère.
- Viimeistele ripottelemalla pinnalle rosmariininlehdet.
- Paista rosmariinifocaccia 180-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
Maistuu aamupalalla, brunssilla, ruoan kaverina tai sellaisenaan milloin vain!
Foccaccia, tuo Italian lahja leipämaailmalle. Mitä sitä muuta ihminen tarvitsee?