Juustokakku rusinoilla
Täyteläinen juustokakku on klassisen maukas jälkiruoka tai tarjottava kahvin kanssa. Rusinat tuovat mehevyyttä ja mukavaa makeutta tähän juustokakkuun.
Valmistusaineet
Pohja:
- 200 g Digestive -keksejä
- 100 g voita
Täyte:
- 250 g mascarponejuustoa
- 250 g ranskankermaa
- 2 dl kermaa
- 1 dl rusinoita
- 1,5 dl tomusokeria
- 3 liivatelehteä
- 1 limen mehu
Valmistusohje
- Murskaa keksit hienoksi ja sekoita sulatetun voin kanssa tasaiseksi massaksi
- Painele massa tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan
- Kiehauta rusinat pehmeiksi tilkassa rommilla maustettua vettä ja jäähdytä
- Sekoita ranskankerma, limemehu, rusinat ja mascarpone kevyesti vatkaten
- Vatkaa kerma sekä tomusokeri löysäksi vaahdoksi ja sekoita mascarponeseoksen kanssa
- Liota liivatelehdet kylmässä vedessä
- Kuumenna kasarissa tilkka vettä ja sulata liivatteet siinä
- Sekoita sulatettu liivate muuhun massaan ja kaada seos keksipohjan päälle vuokaan
- Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti
Voit ripotella valmiin kakun päälle suklaalastuja ja pakastevadelmia.
Sun-Maid - vain viinirypäleitä ja aurinkoa! Ei liene ihme, että Sun-Maid on Suomen suosituin rusina.