Jouluinen tuulihattukranssi

Koko Suomi Leipoo toisen joulujakson teknisessä osiossa leivottiin jouluinen tuulihattukranssi, jonka täytteessä maistuu Sun-Maid -rusinat. 

Haastava 6 annosta

Valmistusaineet

Muromassa (keksi tuulihatun päälle):

  • 50 g voita
  • 60 g sokeria
  • 60 g vehnäjauhoa
  • vihreä elintarvikeväri

Tuulihattumassa:

  • 200 ml maitoa
  • 100 g voita
  • 190 g vehnäjauhoa
  • 200 g kananmuna

Täyte:

Vaniljakreemi:

  • 250 ml kuohukermaa
  • 250 ml täysmaitoa
  • 1 kpl vaniljatankoa
  • 120 g kananmunan keltuaista
  • 40 g maizenaa
  • sokeria maun mukaan
  • 300 g vispikermaa

Valmistusohje

Valmistusohjeet:

Muromassa:

  1. Valmista muromassa.
  2. Kaulitse se ohueksi kahden leivinpaperin välissä ja laita pakkaseen tai jääkaappiin.

Tuulihattumassa:

  1. Valmista tuulihattumassa. Kiehauta maito ja voi.
  2. Lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki, jotta taikina on yhteneväinen pallo. Jäähdytä.
  3. Vatkaa joukkoon kananmunat vähitellen. Vaahdota niin kauan, että seos on kauniin kiiltävää.
  4. Pursota 2 – 3 eri kokoisia palloja. Stanssaa värjätystä muromassasta pyöreitä paloja, jotka menevät vähän tuulihatun yli. Laita tuulihatun päälle.
  5. Paista 200 asteessa 15 – 20 minuuttia (koosta riippuen)

Täyte:

  1. Keitä rusinat pehmeäksi maustetussa vedessä. Soseuta sauvasekottimella. Jäähdytä.

Vaniljakreemi:

  1. Kiehauta maito ja kerma halkaistun vaniljatangon kanssa. Anna hetki seistä.
  2. Sekoita keltuaiset, maizena ja sokeri.
  3. Poista vaniljatanko kerma-maidosta ja kaada ohuena nauhana keltuais-maizena-sokeriseokseen.
  4. Keitä miedolla lämmöllä kiisseliksi. Jäähdytä.
  5. Vaahdota vispikerma.
  6. Yhdistä vaniljakreemi, soseutetut rusinat ja vispikerma.
  7. Täytä tuulihatut pursottamalla pohjasta. Laita ”korkiksi” rusina.

Tuulihattujen liimaus kranssin muotoon

Sokeri 100 g
Sulata sokeri. Muodosta täytetyistä tuulihatuista kaksikerroksinen kranssi. Liimaa sulatetulla sokerilla kiinni.

Koristeet

Valkosuklaalumihiutaleet

Valkosuklaa 50 g
Sulata valkosuklaa ja valmista spritsaamalla lumihiutaleita leivinpaperin päälle. Jähmetä.

Sokeripallot

Sulata liimauksen käytetty sokeri uudelleen ja värjää punaisella. Dippaa kokonaiset hasselpähkinät kuumassa sokerissa (laita hasselpähkinä coctailtikkuun ja dippaa sokerissa). Jäähdytä.

TAI

Värjää sokerimassa punaiseksi ja tee siitä joulupalloja kranssiin.
Koristele tuulihattukranssi suklaalumihiutalella ja joulupalloilla.