Itsetehty suklaa
Mikä olisi ihanampi lahjaidea kuin itsetehdyt suklaakonvehdit? Raaka-aineita ja mausteita vaihdellen saat ihania, suussasulavia ja kauniita suklaakonvehteja tai -levyjä.
Helppo
Valmistusaineet
- 2 dl kaakaovoita
- 1 dl Van Houten kaakaojauhetta
- 3 rkl hunajaa
- ripaus suolaa
- mausteita maun mukaan, esim. kuivattua mansikkaa, pähkinärouhetta, manteleita...
Valmistusohje
- Sulata kaakaovoi vesihauteessa.
- Lisää sulaneeseen kaakaovoihin kaakaojauhe.
- Sekoita metallisella pallovispilällä ja poista kattila lämmöltä.
- Lisää hunaja ja sekoita niin kauan, että se sulaa.
- Lisää pieni ripaus laadukasta suolaa. Lisää myös muut mausteet tässä vaiheessa, esim. piparminttuöljy.
- Tarkasta maku.
- Kaada sula suklaa muotteihin tai pellille leivinpaperin päälle.
- Anna jähmettyä viileässä, ei kuitenkaan jääkaapissa, sillä siellä suklaa harmaantuu.
- Ripottele lähes jähmettyneiden suklaakonvehtien päälle kuivattuja marjoja, hedelmiä, pähkinöitä…
Lahjaksi ystävälle tai puhtaasti itsensä hemmotteluun! Kaiva hyvä kirja ja viltti kaveriksi + käperry sohvan nurkkaan nauttimaan!
Ihmisen keho on kuin huvipuisto, joka kaipaa välillä nautintoja! Jos nauttii laadukasta suklaata kaakaossa, kakussa, kahvissa tai kastikkeessa, ei maailma voi olla paha paikka!