Hungry Chefin aidot ranskalaiset briossit
Makuasioistahan ei sopisi kiistellä, mutta sanotaan ettei aitoon briossitaikinaan tulisi lisätä muita nesteitä kuin kananmunia ja voita. Tämän reseptin meille tarjosi Sanja Sokerivaltakunta -blogista. Kokeile tätä briossiohjetta ja nauti huumaavasta tuoksusta, joka leviää briossia paistaessa.
Keskitaso
8
annosta
Valmistusaineet
Briossitaikina:
- 1 pss (750 g) Hungry Chef Sämpyläjauhoa
- 38 g maitojauhetta
- 450 g kananmunaa (n. 9 kpl M -kokoisia)
- 120 g sokeria
- 15 g suolaa
- 30 g hiivaa
- 375 g voita
Valmistusohje
- Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet, hiiva ja kananmunat ja vaivaa taikinaksi kunnolla.
- Lisää voi pienissä erissä ja vaivaa uudestaan, kunnes taikina irtoaa reunoista.
- Anna taikinan kohota huoneenlämmössä pari tuntia.
- Siirrä taikina jääkaappiin yöksi.
- Seuraavana päivänä paloittele taikina ja pyörittele pieniä pullia (n. 50 g taikinaa/pallo).
- Asettele leipävuokiin ja anna kohota kunnolla.
- Paista 200° uunissa noin puoli tuntia.