60 min
Helppo
4 annosta

Helppo peltipizzapohja

Pizzajauho kuuluu peltipizzaan! Käyttämällä pizzajauhoa saat taikinan koostumuksesta paremman, mausta puhumattakaan. Testaa itse ja huomaa ero! Ota tästä talteen luottopohjan ohje peltipizzaan, johon sopii juuri sinun suosikkitäytteesi!

Valmistusaineet

Valmistusohje

Pizzapohja:

  1. Mittaa 42 -asteinen vesi kulhoon. Lisää joukkoon suola ja sokeri.
  2. Mittaa jauhot toiseen kulhoon ja ota erikseen pieni määrä jauhoja vaikkapa juomalasiin. Sekoita tähän kuivahiiva huolellisesti. Lisää veden joukkoon ja sekoita hyvin.
  3. Lisää jauhoja vähitellen, sekoittaen taikinaa samalla käsin tai yleiskoneella. Kun olet lisännyt noin puolet jauhoista, lisää oliiviöljy. Jatka jauhojen lisäämistä, kunnes taikina on pehmeää ja irtoaa käsistä tai kulhon reunoista. 
  4. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan, kunnes se on kimmoisa. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 30-45 minuuttia, tai kunnes se on kaksinkertainen. 
  5. Kaada kohonnut taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Painele taikina tasaiseksi pellille käsin. Jos tuntuu että taikinaa on reilusti ja haluaisit pohjasta ohuemman, ota taikinaa pois ja muotoile ylimääräisestä taikinasta pienempi pyöreä pizza toiselle pellille.
  6. Jos haluat erityisen rapean pohjan, esipaista pohjaa 200 °C uunissa noin 5 minuuttia ennen täytteiden lisäämistä. Tämä on valinnainen vaihe.
  7. Lisää pizzapohjalle tomaattikastike, juustoraaste ja haluamasi täytteet.
  8. Paista pizzaa kiertoilmassa 300 °C uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia, kunnes pohja on rapea ja täytteet kauniisti kypsyneet.
Jaa resepti

Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.