Hedelmäinen kalkkunarulla -resepti
Joulufaniksi tunnustautuva Peggy haluaa joulupöytään perheelleen maistuvaa ruokaa. Mehukas kalkkunarulla saa joulunmakuisen täytteen hedelmistä, luumusta ja rusinasta. Hedelmien lisäksi täytteeseen tulee tuoreita yrttejä sekä rouskuvia pähkinöitä. Helposti valmistuva hedelmäinen kalkkunarulla maistuu esimerkiksi paahdettujen perunoiden seurassa.
Valmistusaineet
- 1 kg kalkkunafile
- suolaa ja pippuria oman maun mukaan
- 2 hienonnettua rosmariinin oksaa
- 2 rkl hienonnettua timjamia
- 2 dl Sunsweet luumuja
- 1 dl Sun-Maid rusinoita
- 2 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
- 1 rkl Borges Extra Mild oliiviöljyä
Valmistusohje
- Nosta kalkkunafilee huoneenlämpöön noin tuntia ennen täyttämistä. Kuumenna uuni 180 °C asteeseen.
- Leikkaa kalkkunafilee levyksi kuin avonainen kirja, jättäen pienen osan leikkaamatta.
- Nuiji liha tasaiseksi ja mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla.
- Ripottele täytteet fileen päälle ja kääri rullalle. Sido file paistinarulla kiinni. Sivele pinta öljyllä. Nosta uunivuokaan.
- Kypsennä uunin keskitasolla noin tunti, kunnes liha on täysin kypsää.
- Nosta vuoka uunista ja peitä liha foliolla. Anna kalkkunarullan vetäytyä noin 20 minuuttia.
- Koristele rosmariinilla, luumuilla ja rusinoilla.