Britakakku
60 min
Helppo
10 annosta

Britakakku

Britakakku on kesän suosikkikakku!

Kesäinen britakakku syntyy kakkupohjasta, marenkikerroksesta, kermapohjaisesta täytteestä ja tuoreista marjoista.
Tämä britakakku piristää pienellä twistillä: marjoja, rapeaa marenkia ja täytteenä pehmeää luumuvaahtoa.

 

Tämä kakku viedään käsistä kesän juhlissa!

Valmistusaineet

    Kakkupohja:
  • 1 1/2 dl Hungry Chef -pizzajauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 4 kpl huoneenlämpöistä kananmunan valkuaista
  • 1 1/2 dl maitoa
    Marenki:
  • 4 kpl huoneenlämpöistä kananmunan valkuaista
  • pieni hyppysellinen suolaa
  • 2 dl sokeria
  • n. 25 g mantelilastuja
    Luumuvaahto:
  • 1 pss Sunsweet-luumuja
  • 1 dl vettä
  • 3/4 dl sokeria
  • 4 dl kuohukermaa
  • 200 g vaniljatuorejuustoa
    Koristeluun:
  • n. 700 g tuoreita marjoja (esim. mansikoita, pensasmustikoita, vadelmia ja punaviinimarjoja)
  • vähän voita leivinpaperin voiteluun

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. 
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. 
  3. Sekoita pizzajauhot, perunajauhot ja leivinjauhe kulhossa keskenään. 
  4. Lisää kuivat aineet ja maito taikinaan vuorotellen – aloita ja lopeta kuivilla aineilla. 
  5. Vatkaa valkuaiset ja hyppysellinen suolaa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja vatkaa, kunnes marenki on kiiltävää ja pitää hyvin muotonsa. 
  6. Vuoraa 60 cm leveän uunin pelti leivinpaperilla ja voitele paperi kevyesti voilla. Levitä taikina tasaisesti koko pellin kokoiseksi ohueksi levyksi. Levitä marenki taikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut. 
  7. Kypsennä uunissa noin 25–30 minuuttia, kunnes marenki saa kauniin vaalean ja kevyesti ruskistuneen sävyn. Huomioi, että pohja kohoaa uunissa melko runsaasti, mutta laskeutuu hieman jäähtyessään.  
  8. Valmista luumuvaahto. Keitä luumut, vesi ja sokeri pienessä kattilassa noin 10 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella ja anna jäähtyä. 
  9. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Sekoita vaniljatuorejuusto ja luumusose. Nostele kermavaahto varovasti luumu-tuorejuustoseoksen joukkoon. 
  10. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen yhtä suureen osaan ja irrota leivinpaperi varoen. 
  11. Pursota noin 2/3 vaahdosta ensimmäisen pohjalevyn päälle. Laita kakun väliin noin 1/3 marjoista  ja nosta toinen levy päälle. Pursota loput vaahdosta kakun pinnalle. 
  12. Koristele britakakku lopuilla marjoilla. 
Jaa resepti

Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.