oliiviöljykakku resepti

Jouluinen oliiviöljykakku

0 arviota

Jouluiseen oliiviöljykakkuun lorautetaan kunnon annos Arbequina-oliiveista puristettua öljyä, joka tekee kakusta kostean ja syventää sen makua. Jouluisen vivahteen kakkuun tuovat raikas appelsiini ja neilikka. Tämä jouluinen oliiviöljykakku valmistuu helposti ja kruunaa joulun jälkiruokapöydän!

Valmistusaika

Yhteensä: 60 min

Valmistusaineet

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
  2. Pese appelsiini huolella ja raasta sen kuori raastimen pienimmällä terällä.
  3. Mittaa tilavaan kulhoon oliiviöljy, sokeri, munat ja maito, vatkaa tehosekoittimella tasaiseksi.
  4. Lisää appelsiininkuoriraaste, kokonaisen appelsiinin mehu, vaniljauute sekä neilikka.
  5. Vatkaa joukkoon jauhot. Älä vatkaa taikinaa liian kauan, se kiinteyttää kakun rakennetta turhaan.
  6. Kaada taikina huolella voideltuun vuokaan (vuoka voi olla suorakulmainen tai pyöreä) ja nosta uuniin 40 minuutiksi.
  7. Tarkista kakun kypsyys puutikulla.
  8. Kaada kakku pois vuoasta. Kun se on jäähtynyt, ripottele päälle tomusokeria.
Jaa resepti
Arvostele
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.