Pääsiäislammas 2.0
Pääsiäislammas 2.0 eli nyhtökaritsaa ja purppurabataattislaw-salaattia pitaleivän sisällä.
Tämä resepti ottaa oman aikansa valmistuakseen – mutta se on jokaisen kypsytystuntinsa arvoinen: suurimmilta osin liha valmistuu itsekseen padassa poristen. Lihassa on käytetty paljon pohjoisafrikkalaisia makuja ja kevyttä tulisuutta, joiden kanssa Sunsweet-luumujen makeus yhdistyy mainiosti. Jos reseptin raaka-ainemäärä alkaa kauhistuttamaan, voit korvata maustetahnaan ja haudutusliemeen käytetyt raaka-aineet valmiilla Ras el Hanout -mausteseoksella. Jos käytät valmista mausteseosta, kannattaa itse haudutusliemeen kuitenkin lisätä chiliä ja valkosipulia. Luumujen makea maku hyödynnetään tässä reseptissä kahteen kertaan: ensin lihan maustamisessa haudustusliemessä ja lopulta haudutusliemessä muhineet luumut murskataan makoisaksi BBQ-kastikkeeksi.
Raikas slaw-salaatti saa kauniin violetin värinsä purppurabataatista. Bataatit yleensä kypsennetään perunan tapaan ennen sen nautiskelua, mutta bataattia voi myös nautiskella kohtuullisissa määrin raakanakin. Suurissa määrin raa’an bataatin nauttiminen voi aiheuttaa turvotusta ja ilmavaivoja – mutta esimerkiksi sen raastaminen (kuten tässä salaatissa) auttaa ruoansulatusta.
Jos haluat valmistaa reseptistä kasvisversion, voit käyttää karitsan sijaan nyhtökauraa. Lämmitä kaura pannulla ja mausta se Ras el Hanout -mausteseoksella ja sekoita joukkoon pilkottuja luumuja. Saat kaurasta vielä hieman mehevämpää lisäämällä sen joukkoon lämmitysvaiheessa luumumehua ja BBQ-kastiketta. Jos haluat käyttää karitsan jauhelihaa, voit valmistaa sen nyhtökauran tapaan.
Herkullisen reseptin meille loihti Satokausikalenteri.