Pizza tuoreilla herkkusienillä, pinaatilla ja sinihomejuustolla
Kun yksi juusto ei vain riitä. Hungry Chefin Pizzajauhoista ensin pitkään kohotettu kunnon pizzataikina alle ja päälle sekä mozzarellaa että sinihomejuustoa. Viimeistele pizza tuoreilla herkkusienillä ja pinaatilla.
- ei sisällä pähkinää
- kananmunaton
- soijaton
- Pääruoat
Valmistusaineet
Pohja:
- 375 g Hungry Chef Pizzajauhoja
- 0,75 tl kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 250 g kylmää vettä
- 0,4 dl Borges oliiviöljyä
Tomaattikastike:
- 2 valkosipulinkynttä
- oliiviöljyä
- 400 g laadukasta tomaattimurskaa
- ½ nippu basilikaa
Täytteet:
- 200 g mozzarellajuustoa
- 200 g herkkusieniä viipaloituna
- 1 pkt pinaattia
- 200 g sinihomejuustoa (esim. gorgonzolaa)
Valmistusohje
- Sekoita yleiskoneen kulhossa jauhot, hiiva ja suola.
- Sekoita joukkoon hiljaisella teholla taikinalavalla vesi ja öljy. Vaivaa taikinaa keskiteholla noin 7 minuuttia kunnes taikina on sileää, mutta tahmeaa. Taikinan tulisi olla irti kulhon reunoilta, mutta kiinni pohjassa. Jos taikina irtoaa myös pohjasta, lisää teelusikallinen vettä, mutta jos se on kiinni reunoissa ripottele kulhoon hieman jauhoja.
- Siirrä taikina jauhotetulle työtasolle ja leikkaa 4 osaan. Pyörittele pienen jauhomäärän avulla taikinasta palloja, nostele sopivaan vuokaan, voitele pinta kevyesti öljyllä ja peitä kelmulla.
- Laita astia jääkaappiin yön yli.
- Painele taikinapallot jauhojen avulla noin sentin paksuisiksi ja reilun kämmenen kokoisiksi kiekoiksi. Jauhota kiekot kevyesti, peitä kelmulla ja anna levätä 2 tuntia.
- Hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota varovasti oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska ja basilikanlehdet. Hauduta hiljaisella lämmöllä 20 minuuttia.
- Lämmitä uuni pizzakiven kanssa niin kuumaksi kuin pystyt, kuitenkin vähintään 45 min ennen paistamista.
- Jauhota kätesi kunnolla ja levitä taikinapallo haluamasi kokoiseksi nostelemalla sitä käsiesi päällä niin, että taikina venyy. Varmista että pizzataikinan alla on tarpeeksi jauhoa niin, että se liikkuu.
- Päällystä pizza tomaattikastikkeella, mozzarellalla, pinaatilla, herkkusienillä ja murustetulla sinihomejuustolla.
- Liu’uta pizza paistokivelle ja paista 5-8 minuuttia kunnes juusto on ruskistunut ja pohja on rapea.