Kylmäsavulohipizza
Tämä todellinen herkuttelijan unelma, kylmäsavulohipizza, rakentuu hitaasti mutta varmasti. Kolmen vuorokauden pizzataikinan kylmäkohotus takaa täydellisen pohjan ja tämä täytteiden yhdistelmä saa nirsoimmankin kulinaristin huokailemaan ihastuksesta.
Valmistusaineet
Pizzapohja:
- 1 kg Hungry Chef Pizzajauho Nascosto 00
- 620 g kylmää vettä
- 20 g Borges oliiviöljyä
- 15 g suolaa
- 3 g tuorehiivaa
- 400 g ranskankermaa
- 1 puntti tuoretta tilliä
- 2 rkl sitruunan mehua
- 1 punasipuli
- 2 rkl sokeria
- 3 rkl Borges omenasiiderietikka
- 200 g kylmäsavulohta/-kirjolohta
- 200 g juustoraastetta
- 2 avokadoa
- kirjolohenmätiä
Valmistusohje
Aloita pizzataikinan teolla 3 päivää ennen pizzanpaistoa.
- Kaada kulhoon puolet vedestä ja sekoita siihen hiiva.
- Lisää kolmannes jauhoista, sekoita velliksi ja anna muhia 20min.
- Lisää pikkuhiljaa jauhoja sekä loppu vesi.
- Lisää suola ja lopuksi öljy ja vaivaa taikinaa noin 10 min.
- Laita taikina kevyesti öljyttyyn kulhoon, kelmu ympäri ja anna kohota pöydällä yön yli.
- Siirrä aamulla kylmään kahdeksi vuorokaudeksi.
- Kun alat paistamaan pizzoja, nosta taikina kylmästä 4 h aikaisemmin, jaa taikina kuudeksi saman kokoiseksi palaksi ja pyöritä ne palloiksi.
- Laita pallot öljyttyyn astiaan kohoamaan ja kelmu päälle ettei taikinaan muodostu kuorta.
Taikinan kohotessa valmistele täytteet:
- Silppua tilli ja sekoita se ranskankerman kanssa sekaisin.
- Lisää ranskankermaan 2 rkl sitruunanmehua, mausta suolalla. Laita jääkaappiin maustumaan.
- Leikkaa punasipulista kiekkoja laita ne kulhoon.
- Lisää punasipulirenkaiden sekaan 3 rkl omenaviinietikkaa ja 2 rkl sokeria, sekoita ja jätä pöydälle maustumaan.
Kuumenna pizzakivi noin 400 asteeseen.
- Nosta kohonnut pizzataikinapallo hyvin jauhotetulle pöydälle ja muovaa mieleiseksi.
- Levitä kevyesti ranskankermaa pohjan päälle, lisää ranskankerman päälle juustoraastetta
- Lisää viipaloitu kala
- Paista pizza kypsäksi pizzauunissa noin 2-3 min
- Asettele valmiin pizzan päälle siivutettua avokadoa, marinoitua punasipulia ja kirjolohenmätiä.