Kaneli-luumurahka
Täyttävä aamupala tai herkullinen jälkiruoka. Luumut ovat hämmästyttävän monipuolisia: niitä voidaan käyttää lisäämään makua ja ravintosisältöä mitä erilaisempiin ruokiin.
Valmistusaineet
- 150 g Sunsweet luumuja
- 2 rkl appelsiinimehua (tuorepuristettua)
- 20 g saksanpähkinöitä
- 500 g vähärasvaista rahkaa
- 1 tl kanelia
- mintun lehtiä
Valmistusohje
- Jätä neljä luumua syrjään. Leikkaa loput luumut ohuiksi suikaleiksi ja sekoita appelsiinimehuun.
- Hienonna saksanpähkinät rouheeksi ja paahda ilman rasvaa kuumalla pannulla.
- Sekoita kaneli rahkaan. Lisää pähkinät ja luumut.
- Aseta rahka tarjolle annosmaljoihin.
- Lävistä jäljellä olevat luumut puisella tikulla (esim. cocktailtikulla) ja koristele kukin rahka-annos.
- Lisää koristeeksi vielä muutama mintunlehti ja tarjoile.
Sunsweet-luumut maistuvat hyvälle ja tekevät hyvää. Ihan jokaiselle.