Yrttipestokanalla täytetyt bataatit uunissa
Makea uunibataatti saa täytteeksi yrttipestolla maustettua sitruunaista kanatäytettä. Viimeistele täytetyt bataatit rapeilla paahdetuilla pinjansiemenillä.
Valmistusaineet
- 4 kpl bataattia
Pesto:
- 0,5 dl paahdettuja pinjansiemeniä
- ½ pnt ruohosipulia
- 1 pnt lehtipersiljaa
- 1 dl raastettua parmesaania
- 1,5 dl rypsiöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ tl suolaa
Täyte:
- 2 prk Lagom kanafile auringonkukkaöljyssä
- 100 g fetajuustoa
- ½ sitruunan mehu
- ½ tl suolaa
- 0,5 dl paahdettuja pinjansiemeniä
Valmistusohje
- Nosta pestyt bataatit uunivuokaan. Kypsennä niitä 175-asteisessa uunissa noin tunti, bataattien koosta riippuen. Bataattien kypsyessä valmista yrttipestokanatäyte.
- Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla kullanruskeiksi. Laita yrtit tehosekoittimen kulhoon. Raasta joukkoon kova juusto. Lisää loput aineet joukkoon ja soseuta ainekset keskenään tehosekoittimella.
- Valuta kanafileet ja riko haarukalla irtonaiseksi. Sekoita pesto kanan joukkoon ja murenna joukkoon feta. Mausta sitruunamehulla ja suolalla ja sekoita tasaiseksi.
- Kun bataatit ovat kypsyneet, leikkaan pintaan pitkittäisviilto ja koverra hieman koloa täytteelle.
- Täytä uunibataatit pestokanatäytteellä ja ripottele pinnalle paahdettuja pinjansiemeniä.