Vihannessämpylät
Helpot vihannessämpylät valmistuvat kätevästi valmiista vihannessoseesta. Vaikeinta tässä reseptissä on malttaa odottaa, että sämpylät kohoavat liinan alla.
Helppo
4
annosta
Valmistusaineet
- 1 pussi Ella's Kitchen porkkana+omena+palsternakkasosetta
- 1 tl kuivahiivaa
- 4 1/2 dl Hungry Chef briossijauhoja
- 1/4 tl suolaa
- 10 g sulatettua voita
Valmistusohje
- Lämmitä vihannessose +42 asteiseksi. Lisää joukkoon hiiva ja anna levätä 5 minuuttia.
- Mittaa suola ja jauho kulhoon. Lisää puolet jauhoista soseeseen ja sekoita.
- Lisää voisula ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa muutama minuutti.
- Jaa taikina 6 osaan. Ripottele jauhoa alustalle ja muotoile palat sämpylöiksi.
- Nosta uunipellille. Kohota liinan alla vedottomassa paikassa tunti.
- Kypsennä uunin keskitasolla 225-asteeseen, noin 10 minuuttia.
- Anna jäähtyä liinan alla. Tarjoile uunituoreena.
Ota lapset apuleipureiksi!