Rusinaleipä sillivoilla
Juhlakauden sormisyötäväksi sopii herkullinen tumma rusinaleipä sillivoin kera tarjoiltuna. Rusinaleipä kannattaa leipoa hyvissä ajoin ennen tarjoilua, jolloin se ehtii vetäytyä ja on helpompi leikattava.
Valmistusaineet
Rusinaleipä:
- 5 dl piimää
- 1 pss kuivahiivaa
- 50 g voita
- 1 pkt (200 g) Sun-Maid rusinoita
- 3 dl Hungry Chef Briossijauhoja
- 3 dl ruisjauhoja
- 3 dl mallasta
- 2 tl suolaa
Sillivoi:
- 5 kananmunaa
- 50 g voita
- 50 g silliä
- 1/2 dl Sun-Maid rusinoita
- tuoretta tilliä
- valkopippuria
- tilliä ja rusinoita koristeluun
Valmistusohje
- Sekoita kädenlämpöiseen piimään kuivahiiva.
- Sulata voi ja anna jäähtyä hieman. Lisää kuivat ainekset vähitellen koko ajan taikinaa sekoittaen.
- Lisää voisula. Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia ja siirrä taikina voideltuun leipävuokaan.
- Anna kohota vielä hetki.
- Paista rusinaleipä 170-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, jonka jälkeen sammuta uuni ja jätä leipä vielä uunin jälkilämpöön hautumaan.
- Valmista sillivoi. Keitä kananmunat kypsiksi ja jäähdytä hieman.
- Kuori kananmunat ja poista keltuaiset.
- Murskaa kananmunat ja sekoita pehmeä voi hakkeluksen joukkoon.
- Hienonna silli, rusinat ja tilli joukkoon.
- Mausta valkopippurilla.
- Leikkaa leivästä haluamasi kokoisia siivuja ja laita päälle sillivoita. Koristele leivät tillillä ja rusinoilla.
Juhlaan kuin juhlaan sopiva ihana suupala