Rommi-rusinakakku

Lapsuuden joulujen herkku: rusinoita ja pähkinöitä! Nykyinen jouluinen herkku: rommirusinakakku! Niin maukas ja mehukas ja säilyy monta päivää!

Rusinat, mahtava tuote! Menee välipalana (kulkee meillä nimellä risuna), glögin kanssa ja leivonnassa.

Tässä ohje jouluiseen rommirusinakakkuun! Liota rusinoita mahdollisimman kauan, vaikkapa vuorokauden verran rommissa tai rommiaromissa.

Reseptin on tehnyt ihastuttava Anni Hautala.

Helppo 12 annosta

Valmistusaineet

Rommi-rusinakakku:

  • 2 dl Sun-Maid rusinoita
  • 1 dl tummaa rommia
  • 150 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 ps (70g) mantelijauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 dl paksua jugurttia tai rahkaa
  • 3 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 0,5 tl kanelia
  • 0,5 tl kardemummaa

Kuorrutus:

  • 1 dl kinuskikastiketta
  • 1/2 dl tuorejuustoa
  • 2 rkl koristerakeita

Valmistusohje

  1. Varaa paistamiseen yksi iso rengasvuoka tai pienempiä joiden tilavuus on yhteensä 2 litraa.
  2. Halutessasi paloittele rusinoita hieman ja lisää ne kulhoon. Lisää Rommi ja anna imeytyä minimissään 1h ajan.
  3. Sulata ja jäähdytä voi. Yhdistä jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja ruokasooda.
  4. Sekoita jogurtti/rahka, munat ja sokeri vispilällä voi sulaan. Lisää lopuksi kuivat aineet ja rommi-rusinaseos. Sekoita tasaiseksi.
  5. Voitele vuoka. Jauhota mantelijauheella.
  6. Kypsennä kakku 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla. Ison kakun paistoaika on noin 1 t 10 min.
  7. Tarkista kypsyys tikulla. Jos et ole varma kypsyydestä, peitä kakku leivinpaperilla tummumisen estämiseksi ja jatka paistamista vielä hetki.
  8. Mittaa kinuskikastike kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen tuorejuusto joukkoon.
  9. Levitä kuorrute täysin jäähtyneen kakun päälle. Koristele.
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.