Valmistusaineet
- 4 dl risottoriisiä
- 2 dl valkoviiniä
- 8 dl kasvis- tai kanalientä
- 2 rkl mascarponejuustoa
- 2 rkl parmesanjuustoa raasteena
- 1 nippu vihreää parsaa
- 1 pieni sipuli
- 1 sitruuna
- 1 dl rusinoita
- oliiviöljyä, suolaa, pippuria
Valmistusohje
- Kuullota sipuli oliiviöljyssä
- Lisää riisi sekä rusinat ja kuullota kunnes riisi on lasimaista
- Lisää valkoviini ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes viini on lähes kokonaan imeytynyt riisiin
- Lisää sitten desi kerrallaan kasvis- tai kanalientä ja anna imeytyä
- Leikkaa parsoista puinen kantaosa pois (noin 2-3 cm)
- Pilko parsat sentin paksuiksi paloiksi ja sekoita melkein kypsän risoton joukkoon
- Kun riisi on kypsää, nosta kattila liedeltä ja lisää parmesanraaste ja mascarpone
- Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla
Sun-Maid - vain viinirypäleitä ja aurinkoa! Ei liene ihme, että Sun-Maid on Suomen suosituin rusina.