Kesäkurpitsapasta tomaatti-luumukastikkeella

Kesäkurpitsapasta on hieman kevyempi vaihtoehto pastalle. Tässä reseptissä klassinen tomaattikastike tuunataan kuivatuilla luumuilla. Kokeile ja anna maun hurmata!

Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

  • 600 g kesäkurpitsaa
  • 2 rkl saksanpähkinöitä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 50 g voita
  • 50 g tomaattipyreetä
  • 200 ml paseerattua tomaattia
  • 80 g Sunsweet-luumuja
  • 1 dl kermaa
  • 150 g kirsikkatomaatteja
  • ½ tl oreganoa
  • 2 rkl Borges oliiviöljyä
  • 200 g fetajuustoa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

  1. Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne spiraalileikkurilla pitkiksi nauhoiksi/spagetiksi. Voit käyttää myös mandoliinia tai juustohöylää ja leikata ne lopuksi vielä kapeammiksi nauhoiksi.
  2.  Paahda saksanpähkinät kuivalla pannulla ja anna niiden jäähtyä lautasella. Kuori ja kuutioi sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit voissa, korkeareunaisessa pannussa. Lisää tomaattipyree, paseerattu tomaatti, kuivatut luumut ja kerma. Anna kiehua, mausta suolalla ja pippurilla, peitä kannella ja anna hautua noin 5 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella pehmeäksi. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Lisää kirsikkatomaatit ja oregano kastikkeeseen.
  3. Paista kesäkurpitsapasta kuumassa oliiviöljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile kastikkeen kanssa. Kuutioi fetajuusto ja ripottele annosten päälle saksanpähkinöiden kera.

Vinkki: Lisää mukaan rucolaa tuomaan makua!