Risotto-rusinapallot
Risottoa hieman eri muodossa kuin yleensä. Näiden risotto-rusinapallojen valmistus vie hetken, mutta lopputulos on vaivan arvoinen!
Helppo
Valmistusaineet
- 3 dl risottoriisiä
- 8 dl kana- tai kasvislientä
- 1 tl tuoretta timjamia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli hienonnettuna
- 1 rkl voita
- 1 dl parmesanjuustoa raastettuna
- ½ dl rusinoita
- ½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
- suolaa ja pippuria
- öljyä uppopaistamiseen
Valmistusohje
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa
- Lisää sipuli ja freesaa muutama minuutti, älä ruskista
- Laita riisi joukkoon ja jatka freesaamista kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi
- Lisää puolet nesteestä ja hämmennä kunnes kaikki neste on imeytynyt. Kaada loput liemestä sekaan ja jatka sekoittamista
- Riisin ollessa melkein kypsää lisää sekaan loput ainekset ja nosta kattila sivuun liedeltä
- Siirrä risotto kulhoon jäähtymään ja laita jääkaappiin 1 tunniksi
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa 180 asteiseksi. Ota reilu ruokalusikallinen riisiseosta ja pyöritä siitä kostein käsin kiinteitä palloja
- Nostele pallot varovasti reikäkauhaa käyttäen kattilaan ja paista muutama minuutti kunnes pallot ovat kullanruskeita
Pallot sopivat hyvin lihan lisukkeeksi tai sellaisenaan salaattiin
Sun-Maid - vain viinirypäleitä ja aurinkoa! Ei liene ihme, että Sun-Maid on Suomen suosituin rusina.