Panzanella tonnikalasta

Panzanella on Toscanan alueella ja muualla Italian keskiosissa suosittu kesäinen salaatti. Alkuperäiseen reseptiin kuuluu hieman kuivahtanutta leipää vedessä liotettuna, kurkkua, punasipulia ja basilikaa maustettuna suolalla sekä reilulla lorauksella extra virgin ‑oliiviöljyä ja viinietikkaa. Nykyisin salaattiin lisätään usein tuoreita tomaatteja, oliiveja ja kuten tässä ohjeessa, tonnikalaa.

Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

Valmistusohje

1. Viipaloi leipä ja liota sitä kylmässä vedessä muutama minuutti. Kun leipä on kokonaan kostunut, kaada vesi pois ja myös purista viipaleista liika vesi.

2. Revi leipäsiivut pieniksi paloiksi. Leikkaa tomaatit, sipulit, retiisit ja selleri ohuiksi viipaleiksi ja laita ne isoon kulhoon. Lisää basilika. Sekoittele kevyesti nostellen ja lisää leipäpalaset.

3. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Valuta päälle punaviinietikka ja sen jälkeen öljy. Sekoittele kastike kevyesti nostellen ainesten joukkoon.

4. Murustele tonnikala salaattiin ja sekoita hyvin. Koristele basilikanlehdillä ja tarjoile.