Luumu-rusinachutney
Luumu-rusinachutney on täydellinen lisuke monenlaisille joulunajan ruokalajeille. Chutneyn sydän syntyy Sun-Maid-rusinoista ja Sunsweet-luumuista. Hillokkeen mausteissa on sekä suolaisten että makeiden ruokien raaka-aineita.
Aromikas chutney sopii juustojen, jouluisten liharuokien ja grillattujen kasvisten seuraksi. Voit myös vähentää suolan, sipulin ja chilin määrää ja käyttää hillokkeessa enemmän rusinoita, luumuja, glögiä ja sokeria. Makeampi chutney sopii riisipuuron ja vaikka jäätelön lisukkeeksi.
Chutneyssa kannattaa käyttää mausteista glögiä mehumaisen sijaan. Jos sopivaa glögiä ei ole saatavilla, heitä kanelitangon kaveriksi kattilaan neilikoita, kardemummansiemeniä ja appelsiininkuorta. Voit myös korvata hillosokerin tavallisella sokerilla, mutta keitä chutneyta tällöin pidempään, jotta siitä tulee tarpeeksi paksua.
Herkullisen reseptin on luonut meille Satokausikalenteri.