Koko perheen kanapizza kirsikkatomaateilla
Koko perheen makuhermoon kolahtava kanapizza on varmasti myös muksujen mieleen. Raikkautta ja makeutta pizzaan saadaan kesän kauneimmilla kirsikkatomaateilla. Koristeellisuutta ruokalajiin saadaan käyttämällä eri värisiä ja muotoisia kirsikkatomaatteja. Tämä pizza valmistuu nopeasti, kun apuna käyttää valmiiksi kypsiä öljyyn säilöttyjä Lagom kanafileitä.
Valmistusaineet
Pizzataikina:
- 1/2 pss Hungry Chef pizzajauhoja
- 3/4 tl (2 g) kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 2,5 dl kylmää vettä
- n. 3 rkl Borges Classic oliiviöljyä
Täyte:
- 1/2 prk Hungry Chef pizzakastiketta
- 2 prk Lagom kanafileitä öljyssä
- 2 rs kirsikkatomaatteja (keltaisia ja punaisia)
- 2 ps (à 100 g) helmimozzarellaa
- 1/2 ruukkua basilikaa
- mustapippuria
Valmistusohje
- Sekoita jauhot, hiiva ja suola keskenään kulhossa. Lisää vesi ja öljy sekoittaen.
- Vaivaa taikinaa vähintään 5 minuuttia, kunnes se on sileää, mutta tuntuu vielä käteen hieman tahmealta. Voit myös valmistaa taikinan yleiskoneessa.
- Kumoa taikina pöydälle ja leikkaa se neljään palaan. Pyörittele palat palloiksi.
- Laita pallot laakeaan vuokaan ja voitele öljyllä. Peitä vuoka muovikelmulla ja nosta jääkaappiin yön yli kohomaan.
- Seuraavana päivänä painele pizzataikinapallot jauhojen avulla noin sentin paksuisiksi ja reilun kämmenen kokoisiksi kiekoiksi. Jauhota kiekot kevyesti, peitä kelmulla ja anna levätä huoneenlämmössä 2 tuntia.
- Lämmitä grilli tai uuni pizzakiven kanssa niin kuumaksi kuin pystyt (250 astetta), kuitenkin vähintään 45 minuuttia ennen paistamista.
- Valuta kanafileet öljystä ja paloitele ne pienemmiksi haarukalla. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi.
- Jauhota kätesi kunnolla ja levitä pizzataikinapallo haluamasi kokoiseksi nostelemalla sitä käsiesi päällä niin, että taikina venyy. Varmista että pizzataikinan alla on tarpeeksi jauhoa niin, että se liikkuu.
- Levitä pohjien päälle pizzakastiketta. Lisää sitten kanat, helmimozzarella ja tomaatit. Mausta mustapippurilla.
- Liu’uta pizza paistokivelle ja paista 5 – 8 minuuttia, kunnes pizza on ruskistunut ja pohja on rapea. Revi valmiiden pizzojen pinnalle runsaasti basilikaa.
Vinkki! Helmimozzarellan sijaan voit käyttää saman verran lehmänmaitomozzarellaa viipaloituna.