20 min
Keskitaso
2 annosta

Kettlen jalapenosipsit ja herne-avokadodippi by Richard McCormick

”Tuoreet, lähellä tuotetut raaka-aineet ja suolaiset naposteltavat inspiroivat minua tähän reseptiin. Olen otettu että sain luoda herkullisen dippireseptin Kettle Chipsin jalapeno -maulle. Kettle Chipsin kevyt ja rapea koostumus sekä raikas jalapenon potku sopivat täydellisesti yhteen tuoreen herne-avokadodipin kanssa.” – Richard McCormick

Vaikka dippi vaatii vähän työstämistä, niin se on sen arvoista! Testaa itse ja valmista huippukokin suunnittelema dippi jalapenosipsin kaverisi vaikka juhannuspöytään tai illanistujaisiin ystävien kanssa.

Valmistusaineet

    Chermoula:
  • 2 tl korianterinsiemeniä paahdettuna
  • 1 tl jeeransiemeniä, paahdettuna
  • 100 g tuoretta korianteria
  • 2 valkosipulinkynttä pilkottuna
  • 1 rkl hienonnettua inkivääriä
  • 1 tl chilihiutaleita
  • 50 g persiljaa
  • 1 limenmehu ja kuori
  • 1 dl Borges oliiviöljyä
  • ripaus merisuolaa maun mukaan
    Herne-avokadotahna:
  • 100 g pakasteherneitä sulatettuna
  • 1 dl chermoulaa
  • 150 g avokadoa
  • 1 limen mehu ja kuori
    Koristeluun & tarjoiluun:
  • tuoreita herneitä
  • tuoretta minttua tai tilliä
  • sitruunankuorta
  • syötäviä kukkia
  • Kettle jalapeno perunalastuja
  • (Caviartia (leväkaviaaria)

Valmistusohje

Chermoulan valmistus:

  1. Aloita paahtamalla kokonaiset korianterin- ja jeeransiemenet kuivalla pannulla keskilämmöllä 1–2 minuutin ajan, kunnes ne tuoksuvat voimakkaasti. Tämä vapauttaa niiden eteeriset öljyt ja tehostaa makua. Anna siementen jäähtyä hetki ja jauha ne sitten hienoksi morttelissa tai maustemyllyssä.
  2. Sekoita jauhetut mausteet ja loput ainekset tehosekoittimessa tai blenderissä. Sekoita karkeaksi, lusikoitavaksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa hieman lisää oliiviöljyä koostumuksen säätämiseksi.

Dipin valmistus:

  1. Sekoita suuressa kulhossa sulatetut herneet ja chermoula. Käytä sauvasekoitinta ja aja seosta, kunnes koostumus on tasainen mutta hieman rakenteellinen.
  2. Lisää avokado ja jatka sekoittamista haluttuun koostumukseen – Richard suosii hieman karkeampaa tekstuuria. Mausta merisuolalla ja tuoreella limen mehulla.

Tarjoilu ja koristelu:

  1. Lusikoi tahna tarjoiluastialle.
  2. Koristele sitruunankuorella, tuoreilla herneillä, mintulla ja syötävillä kukilla (halutessasi myös Caviartilla) ja nauti Kettlen jalapenosipsien kanssa!

 

Jaa resepti
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.