Kerrostuorepuuro

Tällä Myblissktchn Maritan luomalla kerrostuorepuuro-reseptillä viet terveellisen aamiaisen niin sanotusti nextille levelille! Resepti on helppo, mutta lopputulos sitäkin kauniimpi ja herkullisempi! Ohje on vegaaninen ja gluteenittomia kaurahiutaleita käyttämällä saa reseptistä myös gluteenittoman.

Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

Sun-Maid-rusinatuorepuuro:

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2,5 dl kauramaitoa
  • 1 dl soijajogurttia (kreikkalaistyylinen)
  • 1 rkl chiansiemeniä
  • 3-4 rkl Sun-Maid-rusinoita
  • ripaus suolaa
  • ripaus Ceylon-kanelia
  • ripaus Bourbon-vaniljaa
  • halutessasi loraus vaahterasiirappia

Dole ananas-jogurttikerros:

  • n. 200g soijajogurttia
  • puolet (n. 70 g) Dole ananaspurkista (pieniä ananaspaloja mehussa)

Chiahillo:

  • 4 dl kotimaisia pakastemarjoja
  • 4 rkl vettä
  • 3 rkl chiansiemeniä
  • 3 rkl vaahterasiirappia

Tarjoiluun:

  • maapähkinävoita
  • kotimaisia vadelmia

Valmistusohje

  1. Sekoita kaikki tuorepuuron ainekset keskenään isossa kannellisessa astiassa. Anna turvota yön yli tai
    vähintään 4 tuntia jääkaapissa.
  2. Sekoita jogurtti ja ananaspalat keskenään. Laita jääkaappiin.
  3. Valmista chiahillo laittamalla pakastemarjat pieneen kattilaan veden kanssa. Sulata ja sekoita keskilämmöllä.
    Survo sulaneita marjoja hieman. Lisää loput ainekset ja anna hilloseoksen hautua noin 5 min välillä
    sekoittaen. Kun seos muistuttaa hilloa, ota se lämmöltä pois ja annan jäähtyä. (Säilytä jääkaapissa
    kannellisessa purkissa. Hillo säilyy muutaman päivän.)
  4.  Kokoa kerrospuuro isoon mukiin tai mukaan otettavaan purnukkaan. (Voit myös nauttia puuron lisukkeineen
    syvältä lautaselta.) Laita pohjalle tuorepuuroa, sitten hilloa ja lopuksi ananas-jogurttiseosta. Kruunaa annos
    maapähkinävoilla ja extra vadelmilla.Vinkki: Saat jogurtista ihanan hedelmäpommin lisäämällä muitakin hedelmiä joukkoon, kuten omenaa,
    aprikoosia ja persikkaa.

    *Voit nauttia chiahilloa myös kaurapuuron kanssa, paahdetun leivän päällä tai vaikka jäätelön kera.