Kerrostuorepuuro
Tällä Myblissktchn Maritan luomalla kerrostuorepuuro-reseptillä viet terveellisen aamiaisen niin sanotusti nextille levelille! Resepti on helppo, mutta lopputulos sitäkin kauniimpi ja herkullisempi! Ohje on vegaaninen ja gluteenittomia kaurahiutaleita käyttämällä saa reseptistä myös gluteenittoman.
- gluteeniton
- maidoton
- vegaaninen
- Aamupalat ja brunssi
- Välipalat
Helppo
4
annosta
Valmistusaineet
Sun-Maid-rusinatuorepuuro:
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2,5 dl kauramaitoa
- 1 dl soijajogurttia (kreikkalaistyylinen)
- 1 rkl chiansiemeniä
- 3-4 rkl Sun-Maid-rusinoita
- ripaus suolaa
- ripaus Ceylon-kanelia
- ripaus Bourbon-vaniljaa
- halutessasi loraus vaahterasiirappia
Dole ananas-jogurttikerros:
- n. 200g soijajogurttia
- puolet (n. 70 g) Dole ananaspurkista (pieniä ananaspaloja mehussa)
Chiahillo:
- 4 dl kotimaisia pakastemarjoja
- 4 rkl vettä
- 3 rkl chiansiemeniä
- 3 rkl vaahterasiirappia
Tarjoiluun:
- maapähkinävoita
- kotimaisia vadelmia
Valmistusohje
- Sekoita kaikki tuorepuuron ainekset keskenään isossa kannellisessa astiassa. Anna turvota yön yli tai
vähintään 4 tuntia jääkaapissa. - Sekoita jogurtti ja ananaspalat keskenään. Laita jääkaappiin.
- Valmista chiahillo laittamalla pakastemarjat pieneen kattilaan veden kanssa. Sulata ja sekoita keskilämmöllä.
Survo sulaneita marjoja hieman. Lisää loput ainekset ja anna hilloseoksen hautua noin 5 min välillä
sekoittaen. Kun seos muistuttaa hilloa, ota se lämmöltä pois ja annan jäähtyä. (Säilytä jääkaapissa
kannellisessa purkissa. Hillo säilyy muutaman päivän.) - Kokoa kerrospuuro isoon mukiin tai mukaan otettavaan purnukkaan. (Voit myös nauttia puuron lisukkeineen
syvältä lautaselta.) Laita pohjalle tuorepuuroa, sitten hilloa ja lopuksi ananas-jogurttiseosta. Kruunaa annos
maapähkinävoilla ja extra vadelmilla.Vinkki: Saat jogurtista ihanan hedelmäpommin lisäämällä muitakin hedelmiä joukkoon, kuten omenaa,
aprikoosia ja persikkaa.*Voit nauttia chiahilloa myös kaurapuuron kanssa, paahdetun leivän päällä tai vaikka jäätelön kera.