Kaurapannukakut omena-luumukompotilla
Kaurapannukakut omena-luumukompotilla valmistuvat helposti ja nopeasti. Brunssipöydän hittiherkku!
Valmistusaineet
- 2,5 dl kauramaitoa
- 3 munaa
- ripaus suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 80 g kaurahiutaleita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 120 g Sunsweet-luumuja
- 4 omenaa (esim Granny Smith n. 600 g)
- ½ sitruunan mehu
- 2 rkl vaahterasiirappia
- ripaus kanelia
- 24 g voita
Valmistusohje
- Vatkaa kauramaito, kananmunat, leivinjauhe ja suola kulhossa. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja jauho ja jätä turpoamaan 15 minuutiksi. Pilko puolet luumuista ja kääntele taikinan joukkoon.
- Kuori ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Kiehauta omenakuutiot sitruunamehun ja vaahterasiirapin kanssa samalla sekoittaen. Anna hautua pehmeäksi kannen alla keskilämmöllä noin 5 minuutin ajan. Sekoita joukkoon loput luumut ja mausta kanelilla.
- Lämmitä voi pannulla ja paista noin kahdeksan keskikokoista pannukakkua yksi kerrallaan voissa. Tarjoile omena-luumukompotin kanssa.
Vinkki: Koristele pannukakut kanelisokerilla ennen tarjoilua!