Vihreää teetä käsitellään poimimisen jälkeen hyvin vähän ja voikin sanoa, että se on teetä luonnollisimmillaan. Täydellisen kupillinen vihreää teetä voi valmistaa monella tavalla – tässä kolme erilaista haudutusvaihtoehtoa:
- Kaada kiehuvaa vettä teen päälle. Anna hautua viisi minuuttia, silloin teen maku on voimakkaimmillaan.
- Kiehauta vesi ja anna sen jäähtyä n. 60 °C:ksi. Kaada jäähtynyt vesi teen päälle ja hauduta kolme minuuttia.
- Keitä vesi, kaada se kiehuvana teen päälle ja kaada vesi saman tien pois. Kaada uusi kierros kiehuvaa vettä teen päälle ja hauduta 2–3 minuuttia.
Nämä eri tavat on suunniteltu siten, että jokainen niistä tuottaa erilaisen tanniinipitoisuuden teessä. Jotkut vihreän teen ystävät käyttävät teenlehtiä toisen tai kolmannenkin kerran. Kokeile itse ja löydä tapa, joka sopii sinulle parhaiten.