Valmistusaika
Yhteensä: 30 min
Valmistusaineet
-
2 pkt (4 purkkia)
Lagom kanafileetä öljyssä
-
1
vihreä paprika
-
1
tomaatti
-
10 cm pala
purjon vaaleaa osaa
-
2-3
lehtisellerin vartta
-
1 prk (200 g)
ranskankermaa
-
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
-
2 rkl
makeaa chilikastiketta
-
1 tl
sitruunamehua
-
1 tl
suolaa
-
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
-
1 pkt (6 kpl, 260 g)
suorakaiteen muotoista ohutrieskaa
-
1 ruukku
rucolaa
Valmistusohje
- Valuta kanafileet siivilässä. Kumoa kanat kulhoon ja hienonna ne haarukalla.
- Huuhtele ja pilko paprika, tomaatti, lehtisellerit ja halkaistu purjo. Kumoa kulhoon.
- Lisää ranskankerma, valkosipuli, chilikastike, sitruunamehu sekä suola ja pippuri.
- Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku.
- Jaa kanatahna rieskoille, noin 1 ½ dl/rieska.
- Levitä täyte siten, että jätät pitkän sivun yläreunasta pari senttiä vapaaksi.
- Revi täytteen päälle rucolanlehtiä.
- Rullaa rieskat tiiviiksi pötköiksi. Jätä saumapuoli rullan alle.
- Kiedo rullat tiukasti tuorekelmuihin ja nosta jääkaappiin vetäytymään pariksi tunniksi.
Tarjoa välipalana sellaisenaan tai paloiteltuna pieninä cocktailpaloina.
Vinkki: Jos haluat oikaista, vaihda kastike valkosipulilla tai chilillä maustettuun tuorejuustoon ja notkista sitä tarvittaessa maidolla.