180 min
Keskitaso
8 annosta

Lohibagel-ohje

Nämä paakelit (tai hienommin sanottuna lohibagelit) meille Hungry Chefin jauhoista ideoi ja leipoi Taste of Nikinmäki. Sopii vähän paremmallekin brunssille (vai onko paakelit sopivampia prunssille ;)) Päätä itse miten näitä kutsut, mutta ovat takuulla herkullisia. Psst. pakko ei ole täyttää kalalla, saa käyttää mielikuvitusta!

Valmistusaineet

    Bageleiden keittämiseen:
  • 1 iso kattila
  • 2 l vettä
  • 1-2 rkl suolaa
    Täytteet:
  • Kylmäsavulohi
  • Kirjolohenmätiä
  • Katkarapuja
  • Kapriksia
  • Tillillä maustettua tuorejuustoa
  • Punasipulia
  • Ituja

Valmistusohje

Valmista bagelit:

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  2. Lisää suola ja sokeri ja jauhot pikku hiljaa sekoittaen.
  3. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa paakelitaikinaa vielä viitisen minuuttia.
  4. Anna kohota liinan alla noin 1 tunti.
  5. Kaada kohonnut taikina hyvin jauhotetulle pöydälle ja se kahdeksaan saman kokoisen palaan.
  6. Pyöritä taikinapaloista pallot ja paina keskelle reikä ja muotoile rinkeliksi.
  7. Anna kohota liinan alla 15 min
  8. Keitä vesi ja suola kiehuvaksi ja keitä pari paakelia kerrallaan noin 10-15 sek ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  9. Laita paakelit 225 asteeseen lämmitettyyn uuniin keskitasolle ja paista noin 15min kunnes kauniin kellertäviä.

Halkaise jäähtyneet bagelit, täytä esimerkiksi ohjeen mukaisilla täytteillä ja kiedo hampaat herkullisen lohipaakelin ympärille!

Jaa resepti
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.