chutney
20 min
Helppo
4 annosta

Luumu-rusinachutney

Luumu-rusinachutney on täydellinen lisuke monenlaisille joulunajan ruokalajeille. Chutneyn sydän syntyy Sun-Maid-rusinoista ja Sunsweet-luumuista. Hillokkeen mausteissa on sekä suolaisten että makeiden ruokien raaka-aineita.

Aromikas chutney sopii juustojen, jouluisten liharuokien ja grillattujen kasvisten seuraksi. Voit myös vähentää suolan, sipulin ja chilin määrää ja käyttää hillokkeessa enemmän rusinoita, luumuja, glögiä ja sokeria. Makeampi chutney sopii riisipuuron ja vaikka jäätelön lisukkeeksi.

Chutneyssa kannattaa käyttää mausteista glögiä mehumaisen sijaan. Jos sopivaa glögiä ei ole saatavilla, heitä kanelitangon kaveriksi kattilaan neilikoita, kardemummansiemeniä ja appelsiininkuorta. Voit myös korvata hillosokerin tavallisella sokerilla, mutta keitä chutneyta tällöin pidempään, jotta siitä tulee tarpeeksi paksua.

Herkullisen reseptin on luonut meille Satokausikalenteri.

Valmistusaineet

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna chili.
  2. Kaada oliiviöljy kattilaan ja kuullota sipulia ja chiliä, kunnes ne pehmenevät. Lisää kattilaan loput raaka-aineet ja kypsennä kevyesti poreillen noin 10 minuuttia, kunnes chutney on paksuuntunut.
  3. Anna jäähtyä ja tarjoile chutney juustojen, kinkun, kalkkunan tai paahdettujen kasvisten kera.
Jaa resepti
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.