Grillivartaat
Aina on hyvä sää grillata. Oliiviöljy sopii grilliin kuin sinappi makkaraan! Grillivartaat by Teemu Laurell
Valmistusaineet
Vartaat:
- 1 kg karitsan tai naudan jauhelihaa (kasvisversioon esim. tofua)
- 1 punasipuli hienonnettuna
- 1 puntti persiljaa hienonnettuna
- ½ puntti minttua hienonnettuna
- 2 rkl paprikajauhetta
- 2 rkl juustokuminaa
- 1 rkl kanelia
- 1 dl hunajaa
- suolaa
- pippuria
Lisäksi:
- vartaisiin kasviksia maun mukaan, esim.
- punasipulia
- paprikaa
- kesäkurpitsaa
- Borges Classic oliiviöljyä
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
- Hienonna yrtit hienoksi ja laita jauhelihan tai tofun kanssa kulhoon.
- Lisää lopuksi kuivat mausteet sekä oliiviöljy ja hunaja sekä hienonnettu punasipuli.
- Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita massa huolellisesti.
- Pyöritä massasta noin 60 g pyöryköitä ja laita vartaaseen punasipulin, paprikan ja kesäkurpitsan kanssa.
- Voitele vartaat ennen grillausta huolellisesti oliiviöljyllä.
- Viimeistele oliiviöljyllä sekä korianterin lehdillä.
Borges-oliiviöljyt antavat ruoalle aitoja aromeja ja mehevyyttä, sekä vähän espanjalaista tunnelmaa.