Mokkapaloja voit varioida helposti erilaisilla kuorrutteilla ja pienellä twistillä saat mokkapaloihin kivaa vaihtelua. Mokkapalalähettiläämme Hanna Sumari kokosi meille vinkkejä mokkapalojen koristeluun, näistä löytyy jokaiseen kesän juhlaan jotakin.
Suklaaruusukuorrute
Tekemällä kuorrutteesta ruusun muotoisen saat tähän klassikkoleivonnaiseen ihanaa juhlantuntua.
Mokkapalakuorrute
½ dl kahvia
6 dl tomusokeria
¾ dl Van Houten kaakaojauhetta
100g voita
Tee kaksinkertainen annos tätä mokkapalakuorrutetta. (Määrä on laskettu uunipellin kokoiselle pohjalle) Levitä puolet lämpimänä vielä aavistuksen lämpimälle pohjalle. Anna lopun kuorrutteen jäähtyä, vatkaa se vaahdoksi ja laita pursotinpussiin, jossa on tähtitylla.
Leikkaa mokkapalat n. 4×4 cm ruuduiksi ja pursota jokaiselle ruusu. Suihkuta ruusuille kultaista kimallesprayta.
Tuorejuustokuorrutus
Ruusukultainen kimallespray saa nämä tuorejuustoruusut hohtamaan, mutta ne ovat kauniita myös sellaisenaan.
Tuorejuustokuorrutus
400 g tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
1½ dl kuohukermaa
Sekoita tuorejuusto notkeaksi, siivilöi tomusokeri sekaan ja vatkaa sekaisin. Lisää kerma ja vatkaa kunnes kuorrutteesta tulee paksua ja kuohkeaa. Voit leivittää kuorrutteen pohjan päälle lastalla tai pursottaa siitä ruusukkeita.
Mansikoita ja valkosuklaata – cocktailpala-mokkapalat
Mokkapalat pienenä coctailpalana on mainio idea juhliin.
Kuorruta pohja normaaliin tapaan mokkapalakuorrutteella. Anna jäähyä ja leikkaa sitten pohja pieniksi kuutiiksi Sulata valkosuklaa ja laita pursotinpussiin. Leikkaa pussin kärkeen pieni reikä. Pursota mansikoille viiruja valkosuklaasta ja anna suklaan kovettua.
Pistä coctailtikkuun mansikka, mustikka ja syötävän orvokin kukka ja paina tikku mokkapalaan.
Pitsikuvioidut mokkapalat
Pitsikuviointi tekee mokkapaloista ihanan juhlavan näköiset.
Kuorruta pohja normaaliin tapaan mokkapalakuorrutteella. Laita pohjan päälle pieni pitsiliina ja tupsuta siivilän läpi päälle tomusokeria. Nosta liina pois ja leikkaa pohja sopiviksi paloiksi.