Oliiviöljy kuin oliiviöljy sopii kaikkeen.
Tarua. Oliiviöljyjen mekaaniset valmistusmenetelmät ovat erilaiset ja siten ne sopivat erilaisiin käyttötarkoituksiinkin. Extra virgin eli kylmäpuristettu oliiviöljy on kaikkein hienoin öljy ja siinä vapaiden rasvojen osuus on korkeintaan 0,8 %. Oliiviöljyjen aatelisiin lasketaan myös virgin eli neitsytoliiviöljy, joka valmistetaan samalla menetelmällä, mutta vapaiden rasvojen osuus on korkeampi, 2 %. Teemu Laurell käyttää näitä molempia paljon ja hän painottaa, että ne sopivat nimenomaan ruoan viimeistelyyn. Ne nostavat ruoka-aineiden makuja esiin ja myös oliiviöljyn oma maku luo viime silauksen annokseen. Lopputuloksena on voimakas, tasapainoinen ja täyteläinen makukokemus.
Leipomisessa parhaiten toimii maultaan miedompi oliiviöljy. Laurell liputtaa Borgesin valikoimasta löytyvän Extra Mild Oliiviöljy -tuotteen puolesta. ”Tällä leipominen onnistuu ja leipiin sekä leivonnaisiin nousee juuri oikea vivahde oliiviöljyn intensiivistä makua”, Teemu sanoo.
Aromatisoidut oliiviöljyt jykevöittävät ruoan makua. Esimerkiksi Borges-tuoteperheen sitruunankuorella terästetty oliiviöljy voimistaa sitruunan makua ja kevyesti mantelin makuinen Borges Arbequina Fruity puolestaan on omiaan salaatteihin ja keveisiin kesäruokiin.