Vinkit siman valmistukseen

Sima tekee vapun!  Perinteisekkääseen vappuun kuuluu tietenkin sima, ja sima on helppo valmistaa myös itse. Siman valmistuksessa kannattaa kuitenkin muistaa muutama tärkeä asia. Kokosimme tähän meidän tärppimme siman valmistukseen.

Laita sima tulemaan viikoa ennen vappua

Sima vaatii tekeytyäkseen noin viikon, joten muista aloittaa valmistus ajoissa. Ensimmäiseksi kannattaa tarkistaa, että kaapista löytyvät seuraavat välineet:

  1. suppilo
  2. riittävän iso kattila
  3. siivilä
  4. puhtaita pulloja sekä korkkeja

Simapulloiksi sopivat puhtaat muovi- tai lasipullot. Muovipullo on ensimmäistä kertaa simaa tekevälle helpompi. Jos lasipullon täyttää piripintaan ja korkin vääntää tiukasti kiinni, voi pullo poksahtaa rikki. Muovipullosta huomaa, jos se lähtee pullistumaan. Silloin se on liian täynnä ja osa kannattaa kaataa toiseen pulloon.

Harkiten hiivaa

Hiivaa tarvitaan simaan yllättävän vähän. Kannattaa olla sen kanssa säästeliäs, jotta saat vatsaystävällistä simaa. Neljään litraan vettä tarvitaan vain herneen kokoinen hippunen hiivaa. Hiiva liuotetaan kädenlämpöiseen veteen!

  1. HUOM! Liian kuumassa vedessä hiiva ei lähde käymään ja sima epäonnistuu

Rusinoilla on tärkeä rooli siman valmistuksessa

Rusinoilla on simassa merkittävä tehtävä. Kun laitat simaan rusinoita, et joudu maistelemaan keskeneräistä simaa. Kelluvat rusinat kertovat, milloin sima on valmista. Rusinat toimivat kuin lihalämpömittari paistissa, ne näyttävät milloin sima on juotavaa. Siman hiilidioksidipitoisuus on sopiva siinä vaiheessa, kun rusinat nousevat juoman pinnalle kellumaan.

Tuunaa sima nextille levelille

Siman makua voi säädellä monin tavoin. Sitruunan voi korvata limetillä ja siman voi maustaa inkiväärillä. Käytä neljään litraan simaa parin sentin pätkä tuoretta inkivääriä. Kuori inkivääri ja vuole siitä lastuja vaikkapa kuorimaveitsellä. Lisää inkivääri kuumaan veteen sitruunan tai limetin kanssa.
Jos haluat simasta tummemman väristä käytä pelkästään fariinisokeria. Osan sokerista voi korvata myös hunajalla. Siman raikkaan kirpeää makua voi säädellä sitruunan määrällä, kunhan ei peitä sillä kokonaan fariinisokerin hienoista paahteisuutta.
Rusinoiden ystävä lisää valmiiseen simaan extra-annoksen rusinoita. Siman voi koristella tarjolle myös raikkain yrtein, kokeile vaikkapa sitruunamelissaa.

Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.