Snickers-pelti
Snickers-pelti valmistuu ilman uunia! Rapean keksimurupohjan päälle ripotellaan suolapähkinöitä, fariinisokerista keitettyä kinuskia ja päälle kuorrute kaakaosta ja voista. Leikkaa snickers-pellistä patukoita tai pieniä suupaloja.
- kananmunaton
- Jälkiruoat
Valmistusaineet
Pohja:
- 200 g Digestive-keksejä
- 100 g voita sulatettuna
Kinuskitäyte:
- 2 dl kuohukermaa
- 1,5 dl fariinisokeria
- 30 g voita
- ripaus suolaa
- 1,5 dl suolapähkinöitä
Päälle:
- 3,5 dl tomusokeria
- 1 dl Van Houten kaakaojauhetta
- 100 g voita
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 2 rkl vettä
Pinnalle:
- 0,5 dl suolapähkinöitä
Valmistusohje
- Murskaa Digestive-keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa.
- Painele seos suorakulmaiseen leivinpaperilla vuorattuun noin 15 cm x 20 cm kokoiseen vuokaan tai pellille. Anna pohjan jäähtyä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.
- Mittaa kinuskitäytteen aineet kattilaan. Keitä hiljaisella lämmöllä hämmentäen 10 minuuttia, kunnes seos sakenee.
- Lisää suolapähkinät keksipohjan päälle ja kaada päälle kinuski kauttaaltaan ohuena nauhana. Laita vuoka jääkaappiin jäähtymään.
- Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe kulhossa. Sulata voi ja vaahterasiirappi kattilassa ja lisää lopuksi vesi, jotta seoksesta tulee helpommin levittyvää. Lisää voi-vaahterasiirappiseos tomusokeri-kaakaojauheseokseen. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Tasoita varovasti lusikalla, ettei kinuski sekoitu kaakaokuorrutteeseen. Ripottele pinnalle murskattuja suolapähkinöitä.
- Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Irrota vuoasta ja leikkaa sopivan kokoisiksi patukoiksi tai suupaloiksi.