Sitruunainen tonnikalasalaatti
Sitruunainen tonnikalasalaatti on kevyt ja raikas lounasruoka, joka sopii hyvin myös pääruoan raikkaaksi lisukkeeksi.
Valmistusaineet
- 2 x 160 g Rio Mare-tonnikalaa oliiviöljyssä
- 200 g nippu retiisejä
- 1 sitruuna
- nippu persiljaa
- 20 g paahdettuja manteleita
- 0,5 dl Extra virgin-oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Viipaloi retiisit ohuelti, lisää raastettu sitruunan kuori, puolikkaan sitruunan mehu, pippuria myllystä, tilkka öljyä ja hienonnettu persilja. Sekoita ja anna maustua muutaman minuutin ajan.
2. Levitä salaatinlehdet lautaselle, mausta suolalla ja valuta päälle loppu oliiviöljy. Lisää tonnikala, maustuneet retiisit ja rouhitut mantelit.