Helppo
9 annosta

Sitruuna-mascarponepullat

Pääsiäisen sitruuna-mascarponepullat, joiden herkkusilmänä on Sunsweetin mehevä luumu.

Kokeile tätä reseptiä ja ihastu!

Valmistusaineet

    Pullataikina:
  • 2,5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 6,5 dl vehnäjauhoa
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
    Muuta:
  • voiteluun kananmuna
  • koristeluun tomusokeria

Valmistusohje

Pullataikina

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma ja suola.
  2. Lisää jauhot ja alusta yleiskoneella tai käsin taikinaksi.
  3. Lisää paloiteltu voi ja jatka taikinan alustamista vielä 10 minuuttia.
  4. Peitä taikina liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä 30 minuuttia. Jaa kohonnut pullataikina 9 osaan ja pyörittele ne palloiksi.
  5. Aseta pullat pellille, peitä liinalla ja kohota huoneenlämmössä 10 minuuttia

Täyte

  1. Valmista kohotuksen aikana täyte. Pese sitruuna ja raasta sen kuori sekä purista mehut.
  2. Lisää kulhoon mascarpone, tomusokeri, sitruunankuoriraaste sekä sitruunamehu ja vatkaa ne samettiseksi massaksi. Siirrä täyte halutessasi pursotinpussiin.
  3. Paina kohonneisiin pulliin mukin avulla kolot ja voitele pullien reunat kananmunalla. Pursota tai lusikoi koloihin täytettä ja aseta keskelle luumu.
  4. Paista pullia 225 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Koristele tomusokerilla.
Jaa resepti
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.