Pestosolmut
Kun haluat hieman juhlavampia sämpylöitä, kokeile tätä Taste of Nikinmäen pestosolmureseptiä. Ihanan pehmeät, pestolla täytetyt solmusämpylät maistuvat sellaisenaan tai kruunaavat illallisen, brunssipöydän tai välipalahetken.
Valmistusaineet
Sämpylätaikina:
- 12 dl Hungry Chef Sämpyläjauhoja
- 5 dl täysmaitoa
- 2 pss kuivahiivaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 125 g huoneenlämpöistä voita
- 1 kananmunan keltuainen
Pesto:
- 1 ruukku basilikaa
- 100 g cheddaria
- n. 1 dl Borges extra-virgin oliiviöljy luomu
- 1 dl pinjansiemeniä
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa
Valmistusohje
Tee ensin sämpylätaikina:
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
- Lisää keltuainen, sokeri ja suola.
- Alusta 2/3 jauhoista nesteen sekaan ja lisää tämän jälkeen voi kuutioina joukkoon
- Kun voi on sekoittunut taikinaan lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa vielä noin 10min
- Anna kohota liinan alla noin 1 tunti
Taikinan kohotessa tee pesto:
- Kuori valkosipulit ja pilko hieman basilikaa pienemmäksi.
- Lisää kaikki ainekset tehosilppuriin ja aja tasaiseksi massaksi tai silppua kaikki pieneksi ja sekoita lopuksi morttelissa öljyn kanssa
- Kippaa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se 10 palaan
- Kauli pala kerrallaan pitkittäin mahdollisimman ohueksi levyksi.
- Levitä levyn pintaan ohuesti pestoa, jättäen reunat tyhjiksi
- Rullaa levy pitkittäin rullalle ja leikkaa tanko terävällä veitsellä pitkittäin keskeltä puoleen väliin halki
- Tämän jälkeen pyöräytä tangosta solmu ja laita leivinpaperilla vuoratulle pellille
- Anna pestosolmujen kohota vielä vartin verran
- Paista 225 asteessa 15-25min kunnes pestosolmut ovat kauniin kullankellertäviä