Pannupizza ohje
Pizza, tuo ihana tekosyy. Pannupizzaa voi syödä milloin vain ja missä vain ja lisäksi se on helppo valmistaa, kunhan kunnon raaka-aineet ovat hallussa.
Brunssipizza on mahtava tapa yhdistää pizza ja aamupala. Pinnalta rapea ja sisältä mehevä pannupizzapohja on hillitöntä herkkua. Pohjan salaisuus piilee jauhoissa ja oliiviöljyn määrässä, sekä hippusessa kärsivällisyyttä.
Valmistusaineet
Pizzapohja:
- 0,5 tl sokeria
- 2 tl kuivahiivaa
- 1,75 dl lämpöistä vettä
- 0,5 dl Borges classic oliiviöljyä
- 3,5 dl Hungry Chef Pizzajauhoa
Kastike:
- 1 pieni punasipuli
- 2 kevätsipulin vartta
- 2 valkosipulinkynttä
- 5 herkkusientä
- oliiviöljyä
- 2 dl tomaattimurskaa
- 3-4 oksaa tuoretta timjamia
- 0,5 tl suolaa
- mustapippuria maun mukaan
Täytteet:
- 1 dl juustoraastetta
- 2 kananmunaa
- sormisuolaa
- isoja kapriksia
Valmistusohje
- Valmista pohja.
- Mittaa sokeri ja kuivahiiva kulhoon ja kaada päälle lämmin (45 asteinen) vesi.
- Sekoita, kunnes hiiva ja sokeri ovat sulaneet. Lisää öljy ja vispaa joukkoon jauhot.
- Kun taikina tarttuu vispilään, vaivaa käsin, mutta vain lyhyesti, kunnes taikina on tasainen.
- Jätä pizzataikina lämpimään paikkaan liinan alle kohoamaan noin tunniksi.
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Valmista kastike.
- Leikkaa sipuli, kevätsipuli, valkosipuli ja herkkusienet viipaleiksi.
- Kuullota sipuli, kevätsipuli ja sienet öljyssä, lisää tomaattimurska ja valkosipulit. Lisää timjami, suola ja pippuri.
- Anna muhia hiljaisella lämmöllä noin 15 minuuttia.
- Kaada kohonnut pizzataikina reilusti öljyttyyn uunin kestävän pannuun, mieluiten valurautaiseen. Painele taikina ohuemmaksi keskeltä ja paksuksi reunoilta.
- Kaada päälle tomaattikastike, ripottele päälle juustoraaste ja nosta uuniin 20 minuutiksi.
- Riko munat pizzan päälle ja nosta uuniin vielä noin 10-12 minuutiksi, kunnes valkuainen on hyytynyt.
- Mausta vielä sormisuolalla ja mustapippurilla. Viimeistele timjamilla ja kapriksilla.
Päivän kun aloittaa pizzalla, kannattaa jatkaa samalla linjalla!