Nopea kana-caesarsalaattiresepti Lagomin tapaan
Caesar-salaatti on ihana klassikko, jonka salaisuus piilee hyvissä ja yksinkertaisissa raaka-aineissa sekä täyteläisessä kastikkeessa.
Tällä ohjeella pääset helpolla ja nopeasti tinkimättä mausta, sillä Lagomin kanafileet ovat meheviä ja mureita ja itse tehty pikacaesar-kastike on vertaansa vailla.
Valmistusaineet
Caesarkastike:
- 1 kananmuna
- 2 tl dijonsinappia
- 1/2 sitruunan mehu
- 2 rkl kapriksia
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 2,5 dl Borges Extra Mild oliiviöljyä
- 0,5 tl suolaa
Salaattiin:
- 50 g pinjansiemeniä
- 1 kerä amerikansalaattia tai romainesalaatin lehtiä
- kourallinen pinaatinlehtiä (valinnainen)
- 1 punasipuli
- 2 avokadoa
- 4 prk Lagom kanafilee auringonkukkaöljyssä (á 80 g)
- n. 50 g parmesaania
- kapriksia koristeluun
Valmistusohje
Valmista aluksi caesarkastike:
- Riko kananmuna korkeaan sauvasekoittimelle tarkoitettuun kulhoon.
- Mittaa joukkoon sinappi, sitruunamehu, valutetut kaprikset ja kuorittu ja paloiteltu valkosipulinkynsi.
- Kaada päälle Borgesin mieto oliiviöljy. Älä sekoita vielä!
- Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja sekoita, kunnes kastike on paksua ja tasaista.
- Mausta suolalla ja jätä odottamaan.
Valmistele salaatti:
- Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla paistinpannulla, varo etteivät siemenet pala.
- Puolita amerikansalaattikerä ja revi puolikas sormin reiluiksi lehdiksi ja paloiksi ja asettele tarjoiluastialle. Ripottele joukkoon pinaatinlehtiä.
- Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.
- Puolita avokadot, poista kivi ja leikkaa avokado veitsellä viipaleiksi kuoressaan.
- Lusikoi viipaleet pois ja pirskota päälle sitruunamehua.
- Vuole parmesaanista lastuja juustohöylän avulla.
- Asettele avokadoviipaleet ja sipulirenkaat salaatin päälle.
- Valuta kanafileepurkeista öljy pois ja lohkaise kanafileet pienemmiksi paloiksi salaatin päälle.
- Ripottele päälle paahdettuja pinjansiemeniä, parmesaanilastuja ja isoja tai pieniä kapriksia.
- Tarjoa kastikkeen ja leivän kera.