Brownieresepti luumuilla
Ehkä vähän odottamattonta, mutta luumut lisäävät raikkaan ja hedelmäisen lisän myös browniehin. Tätä browniereseptiä on pakko kokeilla; sopii erinomaisesti joulupöytään!
Valmistusaineet
- 150 g tummaa suklaata
- 4 rkl vettä
- 2 rkl sokeria (40 g)
- 80 g Sunsweet luumuja
- 80 g saksanpähkinöitä
- 3 kananmunaa
- 2 tl kanelia
- 100 g vehnäjauhoa
- 2 tl Van Houten kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
Lisäksi:
- 50 g tummaa suklaata
- 16 Sunsweet luumua
- Van Houten kaakaojauhetta koristeluun
Valmistusohje
- Lämmitä uuni 180 °C:een. Leikkaa suklaa paloiksi ja sulata vesihauteessa.
- Keitä vesi ja sokeri. Kaada vesi-sokeriseos luumujen päälle ja siirrä sivuun hetkeksi. Laita puolet saksanpähkinöistä yleiskoneeseen ja jauha hienoksi, rouhi toinen puoli pähkinöistä karkeaksi rouheeksi. Soseuta luumut.
- Erottele munankeltuaiset munanvalkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita munankeltuaiset, sulatettu suklaa, kaneli ja luumusose. Kääntele puolet valkuaisvaahdosta varovasti suklaaseokseen. Sekoita keskenään vehnäjauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe, siivilöi jauhot taikinaan. Lisää taikinaan myös hienoksi jauhetut saksanpähkinät. Lisää loppu munanvalkuaisvaahdosta ja saksanpähkinärouhe taikinaan.
- Vuoraa neliön mallinen uunivuoka (n. 26 x 16 cm) leivinpaperilla, kaada taikina vuokaan ja tasoita. Paista 20-25 minuuttia. Jäähdytä.
- Sulata suklaa vesihauteessa. Leikkaa jäähtynyt brownie 16 osaan. Laita tippa sulaa suklaata jokaisen brownien keskelle ja paina siihen luumu. Koristele halutessasi kaakaojauheella.