Hungry Chef kesäpizza
120 min
Helppo

Kesäpizza

Tämä pizza on taatusti kesän rapein ja maukkain pizza!
Kesäpizzan täytteenä on kanaa, ’ndujaa – ja perunalastuja! 

Tätä pizzaa ei voi ohittaa kokeile ja ihastu!

 

Tällä ohjeella valmistat 4 pizzaa. Pizzan aktiivinen valmistusaika on 1 h, passiivinen 1 h + taikinan kohotus yön yli jääkaapissa.

 

Valmistusaineet

    Lisäksi:
  • pizzajauhoja taikinan muotoiluun
  • oliiviöljyä nostatuskulhon öljyämiseen

Valmistusohje

Pohjan valmistus:

  1. Sekoita ½ dl vettä ja suola keskenään. Varmista, että suola liukenee veteen kokonaan. 
  2. Lisää kuivahiiva, pizzajauhot ja loput vedestä (3 dl) yleiskoneen kulhoon. Vaivaa matalalla nopeudella 10 minuuttia. 
  3. Lisää suolavesi ja jatka vaivaamista matalalla nopeudella, kunnes neste on imeytynyt taikinaan. 
  4. Lisää oliiviöljy ja jatka vaivaamista matalalla nopeudella, kunnes öljy on imeytynyt taikinaan. 
  5. Nosta hieman vaivausnopeutta ja työstä taikinaa kunnes se on pehmeää ja irtoaa jonkin verran kulhon reunoista. Tämä vaihe voi kestää noin 20 minuuttia, mutta aika riippuu paljon mm. jauhoista ja ilmankosteudesta. 

Huomioithan, että taikina jää melko kosteaksi ja tulee tarttumaan sormiin myös valmiina. Jos taikinaa on vaikea käsitellä, voit lisätä taikinaan vaivausvaiheen loppuvaiheessa hieman jauhoja. Lisää jauhot vähän kerrallaan – jatkaen samalla vielä vaivaamista – ettei taikinasta tule liian kiinteää. Pizzataikinasta muuttuu helpommin käsiteltäväksi nostatuksen aikana.

  1. Öljyä toinen kulho kevyesti ja siirrä taikina öljyttyyn kulhoon. Peitä kelmulla ja anna nousta huoneenlämmössä tunnin ajan. 
  2. Kaada kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja jaa neljään yhtä suureen osaan. Pyörittele neljäksi pizzapullaksi. 
  3. Aseta pullat korkeareunaiseen, laakeaan astiaan (esim. iso uunivuoka), peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin. Anna nousta jääkaapissa yön yli. 
  4. Ota pizzapullat huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. 

Pizzan täyttäminen kypsennys:

  1. Levitä muotoillun  pizzapohjan päälle tomaattikastiketta, juustoraastetta ja mozzarellaviipaleita. 
  2. Lisää kanan rintafileetä (valuta ylimääräinen kastike pois), puolitettuja oliiveja ja ‘ndujaa. 
  3. Kypsennä pizza haluamallasi tavalla, esimerkiksi pizzauunissa. 
  4. Viimeistele kypsä pizza lisäämällä päälle perunalastuja ja hienonnettua basilikaa.
Jaa resepti

Näitä tarvitset

Hungry Chef Pizzajauho, 00-vehnäjauho

Hungry Chef Pizzajauho, 00-vehnäjauho

Avaa tuote
Hungry Chef Pizzakastike

Hungry Chef Pizzakastike

Avaa tuote
Hungry Chef ’Nduja Calabrialainen salamilevite 120g

Hungry Chef ’Nduja Calabrialainen salamilevite 120g

Avaa tuote
Borges Classic oliiviöljy

Borges Classic oliiviöljy

Avaa tuote
Borges Garlic Mix vihreä oliivi

Borges Garlic Mix vihreä oliivi

Avaa tuote
Lagom Kanafile tomaattikastikkeessa

Lagom Kanafile tomaattikastikkeessa

Avaa tuote
Uutuus
Kettle Jalapeño – jalapenolla maustetut perunalastut

Kettle Jalapeño – jalapenolla maustetut perunalastut

Avaa tuote
Kaikki tuotteet
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.