Jouluinen britakakku
Helppo
10 annosta

Jouluinen britakakku

Kesän ikisuosikki britakakku on saanut rinnalleen jouluisen version, nimittäin suklaisen britakakun! Tässä mehevässä jouluisessa britakakussa on kaksi kerrosta marenkia ja pehmeän kermaista suklaa-luumutätytettä. Suklaabritakakku sopii hienompaankin joulupöytään. Tämä kakku on todellisille herkkusuille! 

Valmistusaineet

    Pohja:
  • 150 g voita
  • 1,25 dl sokeria
  • 4 kpl kananmunan keltuaista
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1,2 dl maitoa
  • 3 rkl Van Houten -kaakaojauhetta
    Marenki:
  • 4 kpl kananmunan valkuaista
  • 2,5 dl sokeria
    Suklaa-luumutäyte:
  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g Sunsweet-luumuja
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 dl kuohukermaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 4,5 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

  1. Pingota kahden ø20cm (tai yhden ja paista kakut kahdessa erässä) irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita voi-sokerivaahtoon vuorotellen maidon kanssa nuolijalla käännellen. Kaada taikina kahteen irtopohjavuokaan (tai yhteen, jos paistat kahdessa erässä).
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes marenki on kiinteää ja kiiltävää. Lusikoi marenki kakkupohjien päälle ja nosta vuoka uuniin 12-15 minuutiksi, kunnes marenki on hieman ruskistunut.
  5. Tee sillä aikaa suklaa-luumutäyte: Rouhi suklaa hienoksi. Laita kattilaan luumut, vesi, ½ kuohukermaa ja kaneli. Keitä keskilämmöllä, kunnes luumut pehmenevät. Muussaa luumut haarukalla kuumana ja lisää rouhittu suklaa. Sekoita kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä.
  6. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Kääntele varovaisesti sekaan suklaa-luumuseos.
  7. Laita irtopohjavuokaan toinen levyistä. Lusikoi puolet suklaa-luumutäytteestä toisen levyn päälle, nosta toinen levy päälle ja lusikoi loput täytteestä päälle. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Koristele kakku esim. piparimuruilla ja luumuilla.
  8. Pst. Voit tehdä kakkupohjat myös tarjoilua edeltävänä päivänä, ne säilyvät hyvin huoneenlämmössä.
Jaa resepti
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.