Granola rusinoilla & aamupalatriflet
Valmista herkullinen trifle, joka sisältää itsetehtyä rapeaa granolaa rusinoilla. Sekä granola että trifle valmistuvat helposti ja nopeasti. Tämä herkku sopii täydellisesti välipalaksi, aamupalaksi tai brunssille.
Raikkaan reseptin meille kehitti Marita Eriksson.
Valmistusaineet
Granola (pellillinen):
- 4 dl kaurahiutaleita
- 1 dl manteleita
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 1 dl hasselpähkinöitä
- Ripaus aitoa vaniljajauhetta, kanelia & merisuolahiutaleita
- ¾ dl vaahterasiirappia
- ½ dl Borges Extra Mild oliiviöljy
- 2 dl Sun-Maid rusinoita
Aamupala triflet 2:lle:
- 2 dl mansikoita
- 2 dl vaniljan makuista kasvipohjaista "jugurttia"
- 1 dl granolaa Sun-Maid rusinoilla
- Lisäksi kasvipohjaista vispiä
- pakastekuivattua mansikkaa
Valmistusohje
Granola rusinoilla
- Rouhi / pilko pähkinät ja mantelit pienemmäksi. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Sekoita
vaahterasiirappi ja oliiviöljy keskenään. Yhdistä seokset ja sekoita hyvin. - Levitä seos uuninpellille leivinpaperin päälle. Paahda 150 asteessa noin 20 min, uunin tehosta riippuen.
Sekoita granolaa pari kertaa paahtamisen aikana ja vahdi, ettei se pääse palamaan. - Lisää jäähtyneeseen granolaan rusinat.
Aamupalatriflet 2:lle
- Kerrosta tarjoilulaseihin pilkottuja mansikoita, vaniljan makuista jugurttia (kasvipohjainen tai tavallinen) ja granolaa.
- Kruunaa annos vaahdotetulla kasvipohjaisella vispillä tai kermavaahdolla. Ripottele päälle vielä pakastekuivattua
mansikkaa.
Vinkki! Ainesten määrää voit säädellä itse makusi mukaan, voit esimerkiksi lisätä reilummin marjaa annokseen. Triflen kerroksiin voit lisätä myös esimerkiksi chiavanukasta, smoothieta, hilloa, hedelmänpaloja tai hedelmäsosetta. Voit kokeilla myös mansikan sijaan, vaikka vadelmaa!