60 min
Helppo
4 annosta

Cheffin pizzapohja grillipizzalle

Pizzan valmistus grillissä on helppoa, kun sen tekee oikein! Seuraa Cheffin ohjeita ja nauti suoraan grillistä tulleesta, höyrävän herkullisesta grillipizzasta.

Valmistusaineet

    Lisäksi:
  • pizzajauhoja muotoiluun
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Sekoita ½ dl ja suola keskenään. Varmista, että suola liukenee veteen kokonaan.
  2. Lisää kuivahiiva, pizzajauhot ja loput vedestä (3 dl) yleiskoneen kulhoon. Vaivaa matalalla nopeudella 10 minuuttia.
  3. Lisää suolavesi ja jatka vaivaamista matalalla nopeudella, kunnes neste on imeytynyt taikinaan.
  4. Lisää oliiviöljy ja jatka vaivaamista matalalla nopeudella, kunnes öljy on imeytynyt taikinaan.
  5. Nosta hieman vaivausnopeutta ja työstä taikinaa kunnes se on pehmeää ja irtoaa jonkin verran kulhon reunoista. Tämä vaihe voi kestää noin 20 minuuttia, mutta aika riippuu paljon mm. jauhoista ja ilmankosteudesta.Huomioithan, että taikina jää melko kosteaksi ja tulee tarttumaan sormiin myös valmiina. Jos taikinaa on vaikea käsitellä, voit lisätä taikinaan vaivausvaiheen loppuvaiheessa hieman jauhoja. Lisää jauhot vähän kerrallaan – jatkaen samalla vielä vaivaamista – ettei taikinasta tule liian kiinteää. Pizzataikinasta muuttuu helpommin käsiteltäväksi nostatuksen aikana.
  6. Öljyä toinen kulho kevyesti ja siirrä taikina öljyttyyn kulhoon. Peitä kelmulla ja anna nousta huoneenlämmössä tunnin ajan.
  7. Kaada kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja jaa neljään yhtä suureen osaan. Pyörittele neljäksi pizzapullaksi.
  8. Aseta pullat korkeareunaiseen, laakeaan astiaan (esim. iso uunivuoka), peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin. Anna nousta jääkaapissa yön yli.
  9. Ota pizzapullat huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  10. Muotoile yksi pizzapohja kerrallaan ja sivele sen pinta kevyesti öljyllä. Nosta pohja grilliin voideltu puoli alaspäin. Öljyä myös pohjan toinen puoli. Anna pohjan kypsyä, käännä ja grillaa myös toiselta puolelta. Täytä haluamallasi täytteillä. Anna täytteiden lämmetä ja juuston sulaa. Tarjoile.

Vinkki! Jos pizzapullat ehtivät kohota liikaa jääkaapissa, voit muotoilla ne uudelleen ja kohottaa uudestaan huoneenlämmössä tai jääkaapissa sopivan kokoisiksi.

 

 

 

 

 

 

Jaa resepti

Näitä tarvitset

Hungry Chef Pizzajauho, 00-vehnäjauho

Hungry Chef Pizzajauho, 00-vehnäjauho

Avaa tuote
Borges Extra virgin oliiviöljy

Borges Extra virgin oliiviöljy

Avaa tuote
Kaikki tuotteet
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.