Banoffee
Ihana, helppo ja herkku kakku vaikka viikonlopuksi!
Helppo ja jo klassikoksi muodostunut banoffee -piirakka saa uutta makua eksoottisista hedelmistä. Tämä banoffee-resepti on ihanan helppo seurata ja suklaisen pohjan voi tehdä jo illalla valmiiksi, joten aamuksi jää vain täytteiden asettelu ja herkuttelu.
Helppo
Valmistusaineet
Pohja:
- 10 kpl Digestive-keksejä
- 75 g voita
- 2 rkl Van Houten kaakaojauhetta
Täyte:
- 1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa tai valmista paksua kinuskikastiketta
- 1 iso banaani
- 1 prk sekahedelmäsekoitusta (säilykkeenä)
- 2 dl vispikermaa
- 1 rkl sokeria
- 1 dl rasvatonta rahkaa
- kookoslastuja
- nonparelleja
- halkaisijaltaan n. 22 cm irtopohjavuoka
Valmistusohje
- Murenna keksit ja hienonna ne muusaamalla esimerkiksi perunanuijalla tai tehosekoittimessa.
- Sulata voi ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Sekoita keksimurut ja voi huolella tasaiseksi.
- Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjan kokoinen pala ja aseta se vuokaan. Voit hieman kostuttaa vuoan pohjaa, jotta leivinpaperi pysyy kiinni paremmin.
- Levitä ja painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviisti ja niin, että pohjaa nousee reunoille noin kahden settimetrin verran.
- Nosta jääkaappiin jähmettymään yön yli tai ainakin tunniksi.
- Kaada hedelmät säilykepurkista siivilään ja valuta neste pois.
- Vispaa kerma vaahdoksi sokerin kera ja sekoita joukkoon rahka.
- Levitä pohjan päälle noin sentin verran kinuskia, leikkaa sen päälle banaanit viipaleiksi, levitä hedelmät banaanin päälle ja lusikoi kermavaahto kaiken päälle.
- Koristele kookoslastuilla ja nonparelleilla.
Banaani ja toffee. Täydellinen makupari.