Banoffee

Ihana, helppo ja herkku kakku vaikka viikonlopuksi!

Helppo ja jo klassikoksi muodostunut banoffee -piirakka saa uutta makua eksoottisista hedelmistä. Tämä banoffee-resepti on ihanan helppo seurata ja suklaisen pohjan voi tehdä jo illalla valmiiksi, joten aamuksi jää vain täytteiden asettelu ja herkuttelu.

Helppo

Valmistusaineet

Pohja:

Täyte:

  • 1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa tai valmista paksua kinuskikastiketta
  • 1 iso banaani
  • 1 prk sekahedelmäsekoitusta (säilykkeenä)
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 dl rasvatonta rahkaa
  • kookoslastuja
  • nonparelleja
  • halkaisijaltaan n. 22 cm irtopohjavuoka

Valmistusohje

  1. Murenna keksit ja hienonna ne muusaamalla esimerkiksi perunanuijalla tai tehosekoittimessa.
  2. Sulata voi ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Sekoita keksimurut ja voi huolella tasaiseksi.
  3. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjan kokoinen pala ja aseta se vuokaan. Voit hieman kostuttaa vuoan pohjaa, jotta leivinpaperi pysyy kiinni paremmin.
  4. Levitä ja painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviisti ja niin, että pohjaa nousee reunoille noin kahden settimetrin verran.
  5. Nosta jääkaappiin jähmettymään yön yli tai ainakin tunniksi.
  6. Kaada hedelmät säilykepurkista siivilään ja valuta neste pois.
  7. Vispaa kerma vaahdoksi sokerin kera ja sekoita joukkoon rahka.
  8. Levitä pohjan päälle noin sentin verran kinuskia, leikkaa sen päälle banaanit viipaleiksi, levitä hedelmät banaanin päälle ja lusikoi kermavaahto kaiken päälle.
  9. Koristele kookoslastuilla ja nonparelleilla.

Banaani ja toffee. Täydellinen makupari.

Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.