Herkullisen helppo pitaleipä bbq-kastikkeella
Tee kuten Peggy ja herkuttele viikolla pikkulauantain tunnelmissa. Herkullisen helpot pitaleivät ovat juuri sellaista ruokaa, jotka valmistuvat nopeasti ja tuovat pientä hemmottelua arjen keskelle, ilman suurempaa vaivaa ja aikaa. Yhden kauppareissun taktiikalla ja pienellä esivalmistelulla kaikki sujuu kuin itsestään. Mehevä liha, värikäs salaattisalsa ja raikas BBQ -kastike ovat herkullisten pitaleipien salaisuus. Pikkulauantai, mikä ihana tekosyy herkutteluun, eikö?
Valmistusaineet
Lihat pitaleipien väliin:
- 200 g Pihviä tai muuta proteiinia
- 1 tl voita
- 1 tl Borges Classic oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Muut täytteet pitaleipien väliin:
- 4 pientä valmista pitaleipää
- 60 g salaattia
- 80 g kirsikkatomaatteja
- 1 punasipuli hienonnettuna
- 60 g fetajuustoa
- 1 rkl tuoretta timjamia
Raikas BBQ-kastike pitaleiville:
- 100 g ranskankermaa
- 2 rkl BBQ-kastiketta
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Lihan valmistelu pitaleipien täytteeksi:
- Neljä tuntia aiemmin valmistusta nosta lihat jääkaapista huoneenlämpöön. Ihanteellisin lopputulos tulee silloin, kun lihan lämpötila on lähellä huoneen lämpöä.
- Lämmitä uuni 150 °C.
- Kuumenna pannu, lisää voi ja oliiviöljy.
- Ota kuumalla pannulla nopeasti pihveihin väriä molemmin puolin.
- Laita paistomittari pihvin paksuimpaan kohtaan ja nosta uuniin. Ota pihvit uunista, kun mittari näyttää n. 55 °C astetta.
- Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia.
- Mausta lihat suolalla ja mustapippurilla.
- Leikkaa veitsellä lopuksi ohuiksi siivuiksi ennen pitaleipien täyttämistä.
Muut täytteet:
- Huuhtele ja puolita tomaatit.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Murskaa fetajuusto käsin.
- Hienonna timjami.
- Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.
- Täytä pitaleivät salaattimixillä sekä lihasiivuilla.
Kastike:
- Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.
- Nosta kylmään hetkeksi ennen tarjoilua.
Viimeistele täytetyt pitaleivät kastikkeella ja nauti!