Helppo
4 annosta

Vanilja-kookosriisipuuro ja appelsiini-luumusose

Tämä riisipuuro tuo vaihtelua perinteiseen ja käy vaikka jälkiruoasta, sillä vanilja-soijamaitoon keitettynä riisipuurosta tulee lempeän makeaa ja ihanan vaniljaista. Luumuja ei keitetä kiisseliksi vaan pehmeäksi soseeksi yhdessä appelsiinimehun kanssa. Riisipuuro sopii syötäväksi myös kylmänä. Reseptin on tehnyt Sanna Parantava Ruoka -blogista.

gluteeniton vegaaninen

Valmistusaineet

    Vanilja-kookosriisipuuro:
  • 1 l Vanilja-soijamaitoa (Alpro)
  • 2 dl puuroriisiä
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 2,5 dl kookoskermaa
    Appelsiini-luumusose:
  • 300 g Sunsweet-luumuja
  • 4 rkl kookossokeria
  • 3 dl appelsiinimehua
  • 2 dl vettä
  • 1 tl kanelia

Valmistusohje

Valmistusohje:

Vanilja-kookosriisipuuro:

  1. Laita kattilaan vanilja-soijamaito, puuroriisi, kardemumma ja suola.
  2. Keitä miedolla lämmöllä usein sekoittaen noin 30 minuuttia, kunnes riisi on pehmeää.
  3. Kaada kattilaan kookoskerma ja sekoita.
  4. Anna tekeytyä kannen alla ja tarjoa appelsiini-luumusoseen kanssa.

Appelsiini-luumusose:

  1. Laita kattilaan appelsiinimehu, vesi, kookossokeri ja kaneli.
  2. Saksi luumut puoliksi ja lisää kattilaan.
  3. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.
  4. Lisää vettä tarvittaessa.

 

Jaa resepti
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.